Brez besed naj bi ga hladnokrvno umoril

Vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos je včeraj med drugim razkril, da naj bi se motiv za umor v Bovcu skrival v nerazčiščenih osebnih zadevah med umorjenim Romanom Komacem in napadalcem Jasminom Suljićem. Ta je v noči na sredo 34-letnega domačina večkrat zabodel pred hišo na Dvoru.

24-letnik je v torek okoli polnoči Bovčana pred hišo z nožem  
hladnokrvno  večkrat zabodel. Foto: Dejan Javornik
24-letnik je v torek okoli polnoči Bovčana pred hišo z nožem hladnokrvno večkrat zabodel. Foto: Dejan Javornik

NOVA GORICA, BOVEC > Da se bo torkovo polnočno srečanje med 34-letnim Bovčanom Romanom Komacem in 24-letnim Jasminom Suljićem, državljanom Bosne in Hercegovine, ki je od maja v Bovcu delal kot kuhar v eni od tamkajšnji restavracij, končalo tako krvavo, ni pričakoval nihče, še najmanj pa umorjeni domačin.

Prijatelj zaslišal hropenje pred vrati

Ko ga je napadalec v torek okoli polnoči poklical po telefonu, da je pred njegovimi vrati, mu je brez vsakršne zle slutnje odprl vrata, ob njem pa je bil še prijatelj. A ga je kuhar, ki je v Bovcu začasno živel s punco, prosil, da se pogovorita na samem, zato se je prijatelj vrnil v hišo. Takrat pa naj bi 24-letnik brez besed in hladnokrvno Bovčana večkrat zabodel z nožem.

Vse več prelivanja krvi na Goriškem?

Na območju novogoriške policijske uprave so letos obravnavali dva poskusa uboja, en poskus umora ter umor. Lani pa so novogoriški kriminalisti preiskovali en poskus umora in en umor.

“V tem času je bil v stanovanju 34-letnika drugi moški, ki je zaslišal glasno hropenje. Ko je pred objektom videl, kaj se dejansko dogaja, je nemudoma poklical policijo. Storilec pa je z napadom prenehal in zbežal s kraja,” je včeraj povedal Marino Pangos, vodja novogoriških kriminalistov. Prijatelj umorjenega, prav tako Bovčan, je poleg policistov poklical tudi reševalce. Ti so Komaca poskušali oživljati, a je kmalu po napadu umrl zaradi več kot desetih vbodov z nožem. Storilec je nato nož odvrgel v bližnji grm, kjer so ga našli policisti.

Brani se z molkom

Preiskavo primera so prevzeli novogoriški kriminalisti. “Na podlagi opisa in drugih podatkov so policisti in kriminalisti 24-letnega osumljenca umora v sredo ob 1.55 izsledili,” je dodal Pangos. Našli so ga v njegovem začasnem domovanju v Bovcu. Odvzeli so mu prostost in zanj odredili policijsko pridržanje.

Marino Pangos

vodja novogoriških kriminalistov

“Motiv za umor so bile nerazčiščene osebne zadeve med žrtvijo in osumljencem.”

Na novogoriški policijski postaji je bil do četrtka popoldne, nato pa so ga s kazensko ovadbo, po kateri naj bi 34-letnika umoril na grozovit in zahrbten način, pripeljali k preiskovalni sodnici novogoriškega okrožnega sodišča. Kot smo izvedeli, je bil osumljenec na zaslišanju precej skop z besedami. Preiskovalna sodnica je po zaslišanju za 24-letnika odredila pripor zaradi ponovitvene nevarnosti in begosumnosti. Konec oktobra naj bi se mu izteklo tudi začasno dovoljenje za delo v Bovcu, s punco naj bi se takrat vrnila v domovino. Živela naj bi blizu Tuzle.

V sredo si je kraj krvavega dogodka ogledala tudi preiskovalna sodnica, ki je odredila sodno obdukcijo trupla. Prišla je tudi novogoriška tožilka, ki je nato usmerjala predkazenski postopek. Na naslovu, kjer je 24-letni osumljenec začasno živel, so opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli predmete, ki bodo služili kot dokaz za kaznivo dejanje umora.

Zaradi ljubosumja nad Bovčana?

“Motiv za umor so bile nerazčiščene osebne zadeve med žrtvijo in osumljencem,” je dejal Pangos. Ugibanj o tem, ali je kuhar do Bovčana gojil zamero zaradi ljubosumja ali poslov s prepovedanimi substancami, ni želel komentirati. Dodal je le, da ostale okoliščine spora med žrtvijo in osumljencem ter posledično kaznivega dejanja umora še intenzivno preiskujejo.

Domačin, ki je delal v eni od bovških agencij za vodne in adrenalinske športe, občasno pa tudi kot DJ, in kuhar iz okolice Tuzle sta od maja, ko je 24-letnik prišel v Bovec, prijateljevala oziroma imela skupno družbo. Po besedah Pangosa naj bi spor med njima nastal pred kratkim, a kuhar zaradi tega domačinu ni grozil. 24-letnika iz okolice Tuzle, o katerem še pridobivajo podatke iz njegove domovine, do sedaj policisti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj. Očividec krvavega obračuna je storilca poznal le na videz.


Najbolj brano