V prvi četrtini vse jasno

Košarkarji Primorske so pozno popoldne odprli novo sezono v prvi SKL. Pričakovano so visoko premagali Zlatorog iz Laškega. V nedeljo zvečer jih čaka prvi nastop v regionalni ligi s Crveno zvezdo.

Košarkarji Kopra Primorske so v 1. krogu 1. SKL premagali 
Zlatorog s 115:73 (33:16, 62:36, 86:58). Foto: KK Koper Primorska/Žiga Mikeli
Košarkarji Kopra Primorske so v 1. krogu 1. SKL premagali Zlatorog s 115:73 (33:16, 62:36, 86:58). Foto: KK Koper Primorska/Žiga Mikeli

KOPER > Branilci naslova državnega prvaka so za uvod 29 sezone državnega prvenstva odpravili Zlatorog s kar 42 točkami razlike.

Koper Primorska je po sanjski prejšnji sezoni tudi v novi eden od glavnih favoritov za naslov državnega prvaka.

Obračun med Koprom Primorsko in Zlatorogom je bil odločen praktično že pred začetkom. Razlika v kakovosti igralskega kadra je tolikšna, da gostje niso imeli nobenih možnosti. Hkrati je bila za njih to prva uradna tekma v sezoni, Koprčani pa so že odigrali in zmagali slovenski superpokal ter dve tekmi v superpokalu lige Aba.

Pri domačih se je vseh enajst igralcev, ki so stopili na parket, vpisalo med strelce (zaigral ni le najboljši na turnirju v Zagrebu Marko Jagodić Kuridža). Šest jih je imelo dvomestno število točk, izstopali pa sta Ivan Marinković, ki je ob metu 7:8 dosegel 18 točk, Žiga Dimec (17 točk) in Luka Vončina (15 točk, trojke 7:5). Pri gostih je bil najbolj učinkovit Petar Kusovac z 20 točkami.

Koper Primorska bo tekme v prvi SKL igrala sredi tedna. Liga ima v prvem delu neparno število klubov, zato bo v vsakem krogu ena ekipa prosta. Tokrat je to Rogaška. Nocoj je Krka doma premagala novinca Terme Olimia z 91:60, v soboto bosta še tekmi Hopsi Polzela : Šentjur in Helios Suns : Gorenjska gradbena družba Šenčur.


Najbolj brano