Vodilnim Ribničanom se ne bodo predali vnaprej

Zaradi evropskih obveznosti Rika Ribnice bo zanimiv dvoboj 5. kroga prve DRL na sporedu že sredi tedna. Izolski rokometaši si po veliki točki v Trebnjem želijo še bolj prestižnega skalpa.

Izolski rokometaši (v modrih dresih) drevi obljubljajo boj do 
zadnjih moči. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Izolski rokometaši (v modrih dresih) drevi obljubljajo boj do zadnjih moči. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Na dvoboju med rokometaši Izole in Ribnice bo v ospredju borbenost. Zmagovalca bo odločil pristop, kdo bo bolj intenzivno odigral tekmo, kdo bo imel manj padcev zbranosti in kdo bo storil manj napak. Izolani si po drami v Trebnjem obetajo nadaljevanje pozitivne serije, saj se končno zavedajo, da lahko zmagujejo tako doma kot tudi v gosteh. Ekipa trenerja Fredija Radojkoviča igra iz tedna v teden bolje, toda tokrat jo čaka trd oreh. Neporaženi Ribničani so namreč s štirimi zaporednimi zmagami skupaj s prvaki iz Celja na vrhu lestvice. Ob tem že po tradiciji gojijo najbolj čvrst rokomet med vsemi slovenskimi prvoligaškimi ekipami.

“Tribune bodo polne, zagotovo bo zanimivo in napeto do konca. Vsaka žoga bo pomembna, zmagala pa bo ekipa z manj napakami. Ribnica je nevarna z vseh položajev, čeprav mogoče malce izstopajo igralci zunanje linije in tudi oba vratarja. Imajo 16 dokaj enakovrednih igralcev, ki lahko vsi igrajo na visoki ravni. Če bomo mi igrali obrambo, kot smo jo na zadnjih dveh tekmah, nasprotniku ne bo lahko,” je napovedal rokometaš Izole Amel Redžić.

Koper drevi v Velenju

Rokometaši Kopra bodo po dveh zaporednih zmagah in petih točkah iz prvih štirih krogov že drevi gostovali v Velenju. Gorenje je prvenstvo začelo katastrofalno, saj je v štirih nastopih zmagalo le enkrat. Varovanci nekdanjega trenerja Kopra Zorana Jovičića morajo z mir v hiši nujno zmagati, Koprčani pa bodo ohrabreni z zadnjimi izidi tekmo lahko odigrali bolj sproščeno. Razplet iz Rdeče dvorane bo mogoče spremljati tudi v neposrednem TV prenosu na TV Sport klub 2. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Za moštvo Rika bo tekma v Izoli odlična priprava na prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij pokala EHF, ko bodo v soboto zvečer v Ribnici gostili beloruski SKA Minsk. Če pa bodo Ribničani preveč razmišljali o sobotni tekmi, bodo imeli Izolani več možnosti, da premagajo favorizirane goste. Ribnica sicer stavi na borbenost in fizično moč, poleg tega pa igra zelo racionalno. V prvih štirih prvenstvenih krogih je bila vsakič le malce boljša od nasprotnikov: Slovenj Gradca (36:33), Maribora (28:26), Trima (26:23) in Gorenja (28:27). Pri ribniški ekipi se zavedajo, da jim drevi ne bo lahko, zato so na zadnjo domačo tekmo Izole tudi poslali svojega oglednika. “Čaka nas najtežje gostovanje doslej,” je jasen trener Rika Ribnice Damjan Škaper.


Najbolj brano