V prvem delu bo več priložnosti za mlajše

Včeraj se je s prvimi tekmami pokalnega tekmovanja začela tudi nova košarkarska sezona. V prvi SKL jo bodo ob 18. uri odprli košarkarji Primorske in Zlatoroga, uro zatem bo še tekma Krka : Terme Olimie. V prvem delu bo igralo devet ekip, Olimpija se bo pridružila v ligi za prvaka.

Košarkarji Kopra (v rumenih dresih) branijo državni naslov.  
Izkupiček z današnje tekme bo namenjen   društvu Palčica pomagalčica. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Košarkarji Kopra (v rumenih dresih) branijo državni naslov. Izkupiček z današnje tekme bo namenjen društvu Palčica pomagalčica. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Olimpija na hrvaški finančni in licenčni pogon bo igrala regionalno ligo Aba 1 in eurocup, v obe tekmovanji se je uvrstila zahvaljujoč licencam, ki jih je v doto ob združitvi prinesla hrvaška Cedevita. Tako je odštela 50.000 evrov in izkoristila možnost, da ne igra v prvem delu državnega prvenstva, ki bo prvim petim ekipam prinesel uvrstitev v ligo za prvaka. Rezultati se zaradi odsotnosti Olimpije ne prenašajo, kar bo za oba člana lige Aba 1, Krko in Primorsko, priložnost, da igralni čas ponudita rezervistom in mlajšim močem.

V vseh prvoligaših je prišlo do sprememb. Šenčur Ggd bo vodil dosedanji trener Konstantin Subotić, njegov pomočnik bo dosedanji igralec Miljan Pavković. Izpraznjeno mesto so dopolnili z Andražem Rogeljo (igral je tudi za Portorož) in Tjažem Rotarjem. Med drugimi se jim je pridružil tudi stari znanec slovenskih igrišč Dražen Bubnić. V članski ekipi ostajata izkušena Smiljan Pavić in Dino Murić.

50.000

evrov je plačala Olimpija, da je izpustila prvi del prve SKL

Domžalski Helios Suns, ki se je v prejšnji sezoni prebil do polfinala DP, je medse zvabil najboljšega strelca in skakalca lanske sezone Davorja Konjevića, ekipi pa se je pridružil eden najboljših posameznikov druge SKL, Milan Kovačević. V Domžale se vrača tudi Leon Šantelj.

Hopsi - v moštvu so zamenjali vse Američane - so se že predstavili v superpokalu, ki so ga prepričljivo osvojili Koprčani.

Krka je podaljšala pogodbo z enim od ključnih košarkarjev Luko Lapornikom, prišel je hrvaški reprezentant Ivan Ramljak in tudi dva Američana, branilec Glenn Cosey in center Gani Oladime Lawal.

Podčetrtek se iz druge SKL vrača med elito. Moštvo bo še naprej vodil trener Davor Brečko, ekipo so nekoliko okrepili.

Rogaška je prevetrila ekipo, odšli so nekateri ključni igralci, kot na primer Rashun Davis. Trener ostaja Damjan Novaković, moštvo pa sta okrepila dva nekdanja kapetana Rogaške, Miha Fon, in bivša tigra Tadej Ferme ter Daniel Vujasinović. Novi okrepitvi v Rogaški sta Djordje Lelić in hrvaški košarkar Ivan Miličević.

Tudi Šentjur se je lotil prenove članske ekipe. Mesto trenerja je prevzel Saša Dončić, prišla sta Jan Rebec in nekdanji član Ivan Držić, pa Jure Špan in bivši košarkar Kopra Jakob Čebašek. Kariero je končal center Matej Krušič.

Koper Primorska se bo ob 18. uri v dvorani Bonifika pomerila z Zlatorogom iz Laškega, od koder je v Bonifiko prišel tudi novinec Nejc Barič. Klub so po sezoni zapustili vsi tuji košarkarji in ameriški trener Chris Thomas. Ekipo vodi trener Robi Ribežl. Laščani so v svoje vrste že zvabili dva nova ameriška košarkarja, sicer pa iz leta v leto manjši klubski proračun ne omogoča več od boja za obstanek.


Najbolj brano