Guberac išče investitorja

Prvoligaški krog je obeležil derbi med Olimpijo in Mariborom, ki ga je odločila skoraj neverjetna napaka ljubljanskega vratarja, s primorske plati pa prva zmaga Tabora po dolgem času. V drugi ligi je na vrhu gneča.

Predsednik FC Koper Ante Guberac (v sredini) krepi ekipo in išče 
vlagatelja. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Predsednik FC Koper Ante Guberac (v sredini) krepi ekipo in išče vlagatelja. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Maribor je bil v tokratnem derbiju boljši od Olimpije, a to, da je nekdo boljši na igrišču, še ne prinaša zmage. Spomnimo se prvega letošnjega derbija v Ljudskem vrtu, ko je imel Maribor srečo, da se je končal z 0:0, pa čeprav je Olimpija skoraj vso tekmo igrala z igralcem manj. Tudi tokrat bi se zelo verjetno končalo z remijem, če si ne bi Olimpijin vratar Nejc Vidmar v 92. minuti ne bi privoščil hude napake pri sprejemu žoge in omogočil lahek zadetek Roku Kronavetru. Tanka črta je ločila Olimpijo od ohranitve treh točk vodstva na lestvici in točkovnega izenačenja Maribora.

Obema tekmecema sledita Mura, ki je s 3:0 ugnala letos precej nebogljene Domžale, in Aluminij. Krog je prinesel tudi pomembno zmago sežanskega Tabora proti Bravu s 3:1. Res, da je bil prvi zadetek dosežen iz prepovedanega položaja, res pa je tudi, da bi morali gostje zaradi udarjanja igralca brez žoge (Jurija Požrla) ostati brez enega igralca v polju (Matevža Matka). Toda češnjice so bile na igrišču bistveno boljše od gostov. Zmaga je za primorsko moštvo pomembna ne le zaradi nujno potrebnih točk, ampak tudi zaradi dviga samozavesti ekipe in tudi zadoščenja za nekatere “drugoligaške” igralce, ki bi v normalnih razmerah težko znova dočakali priložnost. Pa so tokrat pokazali, da lahko brez težav igrajo tudi v prvi ligi. Na roke jim je šel tudi remi med vse bolj osamljenim zadnjeuvrščenim Rudarjem in Triglavom. V zadnjem krogu pred reprezentančnim premorom bo Tabor gostoval pri svojem bivšem trenerju Andreju Razdrhu v Domžalah. Ne dvomimo, da bodo Sežanci še posebej nabrušeni.

FC Koper išče stabilno financiranje, pogovarjali se bodo z ruskim vlagateljem.

V drugi ligi se nadaljuje mrtvi tek vodilnih moštev, saj so slavili Radomlje, Gorica, Koper, Krško in Nafta. Tak je vrstni red na lestvici, ekipe so v razponu med 28 in 22 točkami. V naslednjem krogu sledi še en neposreden obračun, tekma Krškega in Kopra. Koprčani bodo pozimi Posavcem izmaknili prvega strelca lige. Lovre Čirjak (13 golov) bo namreč spomladi oblekel rumeno-modri dres. Ker se mu dogovor s Krškim izteče konec jesenskega dela prvenstva, so Koprčani vnaprej pohiteli. Prav tako naj bi koprski napad okrepil 31-letni Dejan Djermanović, nekdaj nogometaš Krškega, Rudarja, Celja in Olimpije, ki prihaja iz tujine, iz omanskega Al-Nasr SCSC Salalah. Iz gnezda kanarčkov na Bonifiki pa prihajajo še druge novice. Trenutni finančni načrt sloni predvsem na denarju, ki ga prispeva predsednik Ante Guberac, ki bo skušal najti tujega investitorja za člansko ekipo, pri čemer bi sam ostal predsednik. Šlo naj bi za ruski kapital, s potencialnim vlagateljem pa se bo srečal sredi prihodnjega meseca.


Najbolj brano