Drugi obraz sežanskega moštva

Najbrž pred tekmo med obema prvoligaškima novincema ni bilo veliko junakov, ki bi bili prepričani v zmago Tabora, kaj šele prepričljivo. Sploh če bi vedeli, koliko nogometašev sploh ni bilo na voljo za pomembno tekmo, v kateri so točke štele dvojno. Tabor je z zmago prekinil niz štirih zaporednih porazov.

Strelca dveh zadetkov za Tabor: Predrag Sikimić (levo) in  Louis 
Marie Bongongui (tretji z desne). Foto: Matej Glavina
Strelca dveh zadetkov za Tabor: Predrag Sikimić (levo) in Louis Marie Bongongui (tretji z desne). Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Izkazalo se je, da ima Tabor večji nabor igralcev, kot so si nekateri mislili. Izkazali so se tisti, ki manj igrajo, kar je lahko le dobra novica za sežanski strokovni štab, ki si je po tekmi lahko pošteno oddahnil. Namesto da bi naštevali manjkajoče nogometaše, zapišimo le, da je bilo v prvi postavi Tabora sedem nogometašev, ki so lani (tudi) z Bravom bíli drugoligaške boje za napredovanje. Če k tem dodamo še vratarja Davida Adama, lani člana Radomelj, ki je dobil priložnost pred Arianom Renerjem, se številka ustavi na osmici.

Sežansko moštvo je tudi v zadnjih tekmah igralo solidno, vendar brez prave ideje v napadu, obenem pa je zadetke prejemalo prepoceni. Tokrat je bila drugačna pesem, saj so v tekmo vstopili zagreto in odločno ter Bravu hitro dali vedeti, da bo težko osvojil sežansko trdnjavo. “Tokrat smo bili energetsko precej prazni. Saj smo veliko tekali, a ne v pravem trenutku in ne v pravo smer, posamezne linije so bile zelo razvlečene,” je poraz pojasnil trener Brava Dejan Grabić.

CB Tabor Sežana : Bravo 3:1 (0:0)

Stadion Rajka Štolfe, gledalcev 500 sodnik Borošak (Spodnji Duplek) 6. Strelci - 1:0 Sikimić (49), 2:0 Sever (59), 3:0 Bongongui (73), 3:1 Đajić (91).

Cherrybox24 Tabor Sežana: Adam 6,5, Salkić 7,5, Azinović 7, J. Požrl 6,5, Horvat 6,5, Vukelić 6,5 (od 82. Humar-), Sever 7, Krivičić 7, Bongongui 7,5, Stančič 6,5 (od 69. Milošev 6), Sikimić 7,5 (od 75. Stevanović-). Trener: Almir Sulejmanović.

Bravo: Gril 5, Vrljičak 5,5 (od 68. Kurtović 5,5), Žinko 5,5, M. Matko 5, Ihbeisheh 5, Primc 5,5 Agboyi 5, Mensah 5, Abdurahimi 5 (od 57. Đajić 6), Krcić 5,5, A. Matko 5 (od 57. Nukić 5,5). Trener: Dejan Grabić. Rumeni kartoni: Bongongui; M. Matko, A. Matko, Nukić.

Že po 25 sekundah igre je Dino Stančič za ogrevanje meril le malo mimo gola gostov, ti so nevarno akcijo vrnili malo pozneje prek Aljoše Matka. Potem pa je bilo vse bolj ali manj na strani Kraševcev, ki so s čvrsto obrambo in agresivno igro na sredini igrišča odvzemali žoge gostom. V 28. minuti je bil z razdalje nenatančen Marko Krivičić, ob koncu polčasa s prostega strela še Predrag Sikimić. V 42. minuti so prvič resneje nase opozorili tudi Ljubljančani, ko je z več kot 20 metrov sprožil Ante Vrljičak, Adam pa je bil na mestu. Domači so pripravili še nekaj obetavnih akcij, vendar brez pravega zaključka.

V uvodu drugega polčasa sta vratarja Brava Domna Grila ogrozila poznejša strelcaSikimić in hitri Louis Marie Bongongui. V četrti minuti nadaljevanja je Tabor končno kronal premoč. Leon Sever je z desne strani podal v osrčje kazenskega prostora, Sikimić je najprej meril s sterlom z glavo, a je žoga končala v vratnici, nato pa je odbito žogo iz bližine pospravil v mrežo za svoj sedmi gol sezone. V 52. minuti je bilo znova nevarno pred vrati gostov, streljal je Krivičić, Gril pa je žogo odbil v kot. Nato je Bongongui zgrešil eno od svojih številnih (pol)priložnosti, a je vendar semafor kmalu kazal izid 2:0. Z glavo je z bližine zadel Sever, po podaji Ivorja Horvata.

A Bongongui, ki je včeraj veliko pretekel, se je potem odkupil za zgrešeno. Tudi Bravo ima svojega Nejca Vidmarja (Olimpijin vratar je v velikem derbiju z veliko napako podaril zmago Mariboru). Gril je bil globoko izven svojega kazenskega prostora in je poskušal podati žogo, a mu je to uspelo prav na nogo kamerunskega vezista, ki jo je brcnil v prazno mrežo. Isti nogometaš bi lahko (spet je bil sam pred vrati) povišal na 4:0, a se je končalo drugače, s častnim zadetkom Brava v sodnikovem dodatku, ko je zadel rezervist Milan Đajić. “Fantje so pokazali, da je v slogi moč in da je treba od prve minute garati drug za drugega in tekmo odigrati pošteno. Zmago posvečam vodstvu kluba. Ekipa mora dihati kot eno. O tem smo se precej pogovarjali, ker smo videli, da določene stvari niso delovale. Znašli smo se v obdobju, ki ni preprosto, vendar bo zmaga pomagala, da bomo bolje trenirali in stremeli k istemu cilju,” je ob prvi zmagi na klopi Tabora dejal domači trener Almir Sulejmanović.


Najbolj brano