Jurčki na žaru

Sestavine

4 do 5 srednje velikih, svežih, prvovrstnih jurčkov

ekstra deviško oljčno olje

tržaška omaka (sesekljan peteršilj in česen v oljčnem olju)

120 g mlade rukole

sol, solni cvet

poper

Jurčke očistimo in vzdolžno narežemo na rezine, široke pol centimetra. Pokapljamo jih z ekstra deviškim oljčnim oljem, nežno posolimo in popopramo.

Rezine jurčkov položimo na vročo žar ploščo in jih slabe pol minute pečemo z obeh strani.

Liste mlade rukole operemo in posušimo v odcejalniku ali s kuhinjsko krpo.

Na krožnik (lesen pladenj) razporedimo liste mlade rukole, ki jo začinimo s soljo (ali solnim cvetom), poprom in ekstra deviškim oljčnim oljem. Nanjo položimo popečene jurčke.

Jurčke pokapljamo s tržaško omako in postrežemo.

Recept je pripravila Natalija Lenarčič iz gostilne Kogoj v Biljah.


Najbolj brano