Nekje je treba začeti

Koprski rokometaši bodo svojo prvo zmago v sezoni lovili drevi ob 19. uri v Novem mestu. Izbranci Uroša Rapotca si po porazu v uvodnem krogu proti Dobovi in sobotnem remiju z Loko, želijo zmage proti Krki.

Izbranci Uroša Rapotca bodo prvo zmago v sezoni lovili drevi v Novem mestu. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Izbranci Uroša Rapotca bodo prvo zmago v sezoni lovili drevi v Novem mestu. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Primorci so v novo sezono vstopili z mešanimi občutki. Ekipa, ki je v primerjavi z lansko precej spremenjena, se še lovi. V igri je še precej treme, a želje in borbenosti na prvih dveh obračunih ni manjkalo. Ta je bila vidna predvsem v soboto, ko so se rumeno-modri trudili premagati Loko. Namera jim sicer ni uspela, a ob poteku tekme morajo biti v koprskem taboru zadovoljni tudi z osvojeno točko: “Verjeti moramo v svoje sposobnosti. Igro moramo graditi na čvrsti obrambi in čim lažjih zadetkih iz protinapadov. To je ključ do uspeha. Trener Rapotec nam daje dobre napotke, moramo se samo zbrati in namere tudi realizirati na igrišču,” je pred novim izzivom optimističen eden od novincev v klubu, vratar Gašper Dobaj. Rumeno-modri so v uvodnih dveh tekmah naredili preveč napak tako v obrambi kot v napadu. Proti Loki jim je ob čvrsti obrambi v zadnjih minutah sicer uspelo izvleči točko, a po besedah Dobaja, se vsi dobro zavedajo, da bodo morali število napak zmanjšati: “Veliko težav smo imeli tako v obrambi kot v napadu, ampak iz dneva v dan napredujemo. Na treningih delamo predvsem na taktičnih zadevah. Dejstvo je, da je pomembna vsaka malenkost, saj so potem te ključne pri uspehu ekipe. Moramo se še uigravati, a verjamem, da bo iz tekme v tekmo bolje.”

Na drugi strani so Novomeščani, ki so v lanski sezoni izgubili obe tekmi s Koprom, v prvih dveh krogih novega prvenstva vpisali po en poraz in zmago. Premagali so Maribor, visoko pa izgubili pri velenjskem Gorenju. “Pričakujemo zahtevno tekmo, saj je Krka kakovosten nasprotnik. Tekmeca nikakor ne podcenjujemo, si pa želimo dveh točk. Če bomo želeli prvič zmagati, bomo morali prikazati svojo najboljšo predstavo doslej,” je o željah Primorcev še povedal Dobaj. Za uresničitev smelih ambicij pa bodo potrebne tudi njegove obrambe. ARS


Najbolj brano