Bronx je Kobaridcem vrnil udarec

Začelo se je novo državno prvenstvo v prvoligaškem dvoranskem nogometu. Primorski derbi na Škofijah je po vodstvu gostov iz Kobarida prinesel preobrat, tako da so se točk veselili pri domačem Bronxu.

Konkretnejši napadi Bronxa so presodili, da so prve točke v sezoni 
ostale v dvorani na Škofijah.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Konkretnejši napadi Bronxa so presodili, da so prve točke v sezoni ostale v dvorani na Škofijah.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

ŠKOFIJE > Gostje iz Kobarida so na začetku tekme imeli za odtenek več od igre, kar so po nekaj minutah kronali z golom Aljaža Kusterleja. Potem je ekipa s Škofij vzpostavila ravnotežje in prek Dejana Bojkića, ki je pred tem s strelom že stresel tudi okvir vrat gostov, izenačila na 1:1. Kljub nekaj obetavnim akcijam na vsaki strani se nato do polčasa izid ni več spremenil.

Drugi polčas se je začel z mojstrskim zadetkom Đoše Lazarevića, ki je zadel iz nemogočega položaja z leve strani. Oplast je nato postopno prevzel pobudo. Domačini so se organizirano branili in poskušali povišati prednost po protinapadih. Gostje so nato v svojih napadalnih akcijah preselili vratarja Nika Logarja na nasprotnikovo polovico, a se jim tveganje ni obrestovalo, saj je Lazarević prestreženo žogo z natančnim strelom na prazna vrata gostujoče ekipe pretvoril v prednost domačinov s 3:1. Gostje so nato napadli na vso moč, vendar jim je šele strel z razdalje Danija Vulikića 38 sekund pred koncem le dal upanje na morebitno izenačenje. Toda domači vratar Andreas Skutelj se je potem odkupil za oba prejeta gola. Štiri sekunde pred koncem je ubranil izjemno priložnost Oplasta in tako zagotovil prvo zmago Bronxu.

Marko Hrvatin, trener Bronxa: “Zelo sem zadovoljen s tremi točkami. Pristop, borba in želja so bili na visoki ravni, kar sem od igralcev tudi zahteval.”

Saša Leban, trener Oplasta: “Tekmo smo začeli dobro, nadzorovali smo potek in prvo polovico prvega polčasa, ko domačini niso niti enkrat ogrozili našega gola. Potem se je srečanje nekako obrnilo, kot da bi nam zmanjkalo svežine.”

Prva SFL 1. krog - Sevnica : FC Litija 3:2, Bronx Škofije : Oplast Ko 3:2 (1:1); strelci - 0:1 Kusterle (6), 1:1 Bojkić (11), 2:1 Lazarević (22), 3:1 Lazarević (37), 3:2 Vulikič (40); Siliko : Stripy 1:1, Dobovec : Tomaž 6:2.


Najbolj brano