Tudi kdor bere “ful”, je lahko “kul”

Tudi mladi radi berejo, le malo drugačno spodbudo potrebujejo kot pred desetletji, je dokazala akcija Bodi kul, beri ful, ki jo je med poletnimi počitnicami izpeljala Kosovelova knjižnica. Njen zaključek so pripravili v Štorjah - v prostoru s plezalno steno, da so tako branju dodali še gibanje.

Zaključek akcije Bodi kul, beri ful, so pripravili ob plezalni steni v Štorjah, kjer so se mladi bralci ob 
plezalcu Mateju Colji lahko preizkusili tudi v plezanju. Foto: Mojca Kos
Zaključek akcije Bodi kul, beri ful, so pripravili ob plezalni steni v Štorjah, kjer so se mladi bralci ob plezalcu Mateju Colji lahko preizkusili tudi v plezanju. Foto: Mojca Kos

ŠTORJE > Akcija je bila namenjena osnovnošolcem, ki jih je nagovorila z njim bližjim sloganom Bodi kul, beri ful. “K branju smo jih spodbudili z barvito zgibanko in obljubljenim priznanjem ter žrebom. Akcija je potekala v juliju in avgustu, za sodelovanje je bilo potrebno prebrati vsaj pet knjig in mnenje napisati v zgibanko,” sta povedali idejni pobudnici projekta, knjižničarki Petra Hlača in Marja Filipčič Mulič.

Zgibanke je oddalo 42 otrok, najboljši bralci celo tri ali štiri. Največ, 19, se jih je seveda odzvalo v Sežani, kar 13 v Komnu, štirje na Kozini in dva v Divači. “Veseli smo, da so se na akcijo odzvali tudi štirje mladi bralci iz zamejstva,” še dodajata pobudnici.

Priznanja in knjižne nagrade so vsem udeležencem podelili na zaključnem srečanju v Štorjah, kjer so se na plezalni steni vsi lahko preskusili z učiteljem plezanja Matejem Coljo. Glede na dober odziv v knjižnici že obljubljajo podobno akcijo prihodnje poletne počitnice.MUZ


Najbolj brano