Tudi spremenjena ekipa je nared

Varovanci Uroša Rapotca se bodo drevi ob 19. uri v uvodni tekmi nove sezone pomerili z Dobovo. Primorci, ki so pred letošnjo sezono precej prevetrili moštvo, v prvem letošnjem gostovanju želijo zmagati.

Grega Krečič ostaja eden ključnih igralcev koprske ekipe. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Grega Krečič ostaja eden ključnih igralcev koprske ekipe. Foto: Zdravko Primožič/FPA

DOBOVA > Nova sezona, nova priložnost. Tako bi lahko napovedali slovensko rokometno prvoligaško sezono, ki je pred vrati. Rumeno-modri, ki so lani odigrali soliden redni del, so povsem odpovedali v ligi za prvaka. Na zadnjih desetih tekmah so Koprčani zmogli vsega eno zmago, izgubili so kar sedemkrat. A minula sezona je pozabljena, pred koprskim prvoligašem pa so novi cilji. Te bodo varovanci Uroša Rapotca, ki je lansko krstno sezono v vlogi trenerja uspešno prebrodil, lovili v precej spremenjeni zasedbi. Odhode, ki so se vrstili vso lansko sezono, so nadomestili novinci: vratarja Aleks Štavar in Gašper Dobaj, zunanja igralca Matevž Žagar in Jaka Avsec ter levo krilo Tadej Matijašič. Denis Konjević, Bor Breznikar in Andraž Makuc so fantje, ki so v člansko vrsto napredovali iz klubskega mladinskega pogona. “Ekipa je precej spremenjena, menim pa, da so se novinci dobro vključili. Vzdušje je dobro, vsi smo pripravljeni na novo sezono, v kateri želimo osvojiti čim več točk,” v novo sezono optimistično zre Grega Krečič, eden od staroselcev RD Koper.

Koprčani sezono začenjajo v Dobovi. Na tekmeca, ki bo v uvodu zagotovo zelo motiviran, imajo Primorci lepe spomine. V minuli sezoni so rumeno-modri dobili obe medsebojni tekmi (36:23 in 23:25). Doma so bili prepričljivi, nekaj več dela so imeli na gostovanju. Kljub temu zmaga ni bila vprašljiva, takšnega razpleta pa si želijo tudi drevi: “Pričakujemo zmago, ker pa gre za prvo tekmo v sezoni, sam težko karkoli napovedujem. Na tekmeca smo se dobro pripravili,” je še povedal Krečič in dodal: “Tudi v tej sezoni bomo vztrajali pri čvrsti obrambi in hitrem protinapadu. Letos bo tak način igre še bolj izrazit, saj je ekipa z odhodi izgubila nekaj moči.”


Najbolj brano