Tehnična napaka na Piki

Tisti, ki račune za nakupe, opravljene z Mercatorjevo kartico Pika, plačujejo prek trajnikov pri bankah, bodo to zdaj izjemoma morali narediti sami. A za to niso krive banke, pač pa Mercator.

Zaradi tehnične napake Mercatorja morajo kupci, imetniki kartice 
Pika, tokrat  sami poravnati obveznosti, čeprav imajo pri bankah za 
ta namen urejeno plačilo prek  trajnika. Foto: STA
Zaradi tehnične napake Mercatorja morajo kupci, imetniki kartice Pika, tokrat sami poravnati obveznosti, čeprav imajo pri bankah za ta namen urejeno plačilo prek trajnika. Foto: STA

LJUBLJANA > Če boste te dni v kateri od Mercatorjevih trgovin videli koga, ki plačuje račun za nakupe s Pika kartico na POS terminalu in nad tem ni prav navdušen, verjetno sodi med mnoge, ki jim je ponagajal Mercatorjev tehnični škrat. Pred dnevi so nekateri kupci, imetniki Pika kartic, od Mercatorja dobili obvestilo, v katerem trgovec sporoča, da zaradi tehnične napake banka ni odtegnila njihovih obveznosti (z rokom plačila 4. september). Kupce so prosili, naj obveznosti poravnavajo sami, hkrati pa so dodali, da so podaljšali rok plačila za pet dni.

A izkazalo se je, da za zaplet niso krive banke, temveč je napaka na strani Mercatorja. Tako so imetnikom kartice Pika tudi pojasnili na klicnem centru, ki je bil včeraj zelo oblegan.

Za pojasnilo smo prosili tudi Mercator. “Zaradi nepredvidene tehnične težave smo imetnike Pika kartice, za katere imamo ustrezne podatke in ki imajo trajnike na bankah, obvestili o težavi in jih prosili, da tokrat sami preverijo plačilo obveznosti. Seveda smo se jim opravičili za neljubo napako,”

Hkrati so jih obvestili, da so podaljšali rok plačila do 9. septembra. Imetniki lahko obveznosti poravnajo na POS terminalih v Mercatorjevih trgovinah ali s položnico.

Koliko imetnikov mora zaradi tehnične napake najboljšega soseda samo poravnati obveznosti, niso razkrili, v klicnem centru pa je tamkajšnji operater enemu izmed kupcev, ki je tja klical zaradi informacij, dejal, da jih je “veliko in preveč.”


Najbolj brano