Prvaki iz Celja pridejo na prvoligaško premiero

Članska vrsta RD Butan plin Izola se bo ob vrnitvi v najvišji rang slovenskega rokometnega tekmovanja v prvi domači tekmi sezone danes o 18. uri pomerila z večkratnimi državnimi prvaki in nedavnimi zmagovalci slovenskega superpokala - Celjem Pivovarno Laško. V izolskem taboru zagotavljajo, da so tokrat pripravljeni, kot še nikoli.

V rokometni Izoli v novi prvoligaški sezoni stavijo na publiko, a tudi na ekipo. Foto: Tomaž Primožič/FPA
V rokometni Izoli v novi prvoligaški sezoni stavijo na publiko, a tudi na ekipo. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Rumeno-modri Celjani bodo popoldne v dvorano v Kraški ulici najbrž pritegnili nekaj manj gledalcev, kot bi jih sosedi iz Kopra, vendar bodo tribune zagotovo polne. Celjani so tudi za novo evropsko sezono sestavili kakovostno mlado ekipo, Izolani pa so vrnitev med najboljše slovenske klube vzeli precej bolj resno kot kdajkoli v preteklosti. Tokrat so pravočasno poskrbeli za okrepitve, v okviru svojih finančnih zmožnosti so popolnili moštvo na najbolj kritičnih igralnih položajih in tudi s pripravami so začeli že zelo zgodaj - julija. Od prvega dne so modro-beli trenirali resno, zavzeto in v polnem številu.

“Vemo, da so Celjani državni prvaki in imajo visoke cilje tudi v ligi prvakov. To je v bistvu najmočnejša ekipa v Sloveniji, mi pa se bomo borili, dali vse od sebe in tudi preverili, kako dobro smo pripravljeni. Nedvomno je klub na vseh ravneh in na čelu z aktivno upravo napravil velik korak naprej in nam zagotovil res odlične razmere za kakovostne priprave. Vadili smo vsak dan, tudi trener je zahteval veliko, tako da smo tokrat res vse posvetili skupnemu cilju,” je povedal kapetan izolskega članskega moštva David Zorič-Stepančič. Sicer bodo Izolani sezono začeli brez laže poškodovanega Amela Redžića (gleženj), a z vsemi novinci - domačim vratarjem povratnikom Luko Logarjem ter zunanjimi igralci Spasojem Gačevićem, Ilijo Petrovićem (oba sta prišla iz Srbije) in mlajšim Zasavcem Urhom Novakom.

Začeli že v sredo

Nova sezona se za Rokometno zvezo Slovenije ni začela v najbolj svetli luči. Še sredi tedna ni bilo nikjer najti urnika tekem prvega kroga. Prav tako ni bila primerno promovirana skupna četrtkova tiskovna konferenca trenerjev slovenskih prvoligašev. Za nameček je bila prva tekma prvenstva odigrana že v sredo zvečer, kar so mnogi izvedeli šele dan kasneje. Slovenj Gradec je v premieri nove sezone doma izgubil z Ribnico s 33:36 (18:16).

“Od naše ekipe pričakujem, da se bo vsako tekmo borila na vso moč. Če bo kakovost res na strani nasprotnika, jo bo ta moral tudi pokazati na igrišču. Sodeč po dvoboju superpokala je Celje vsaj enako močno kot lani, morda s prihodom mladega Portugalca Dioga Silve celo močnejše. Zagotovo pa nas Celjani ne bodo podcenjevali. Vsi vedo, kakšno je vzdušje v Izoli, in kako so vse ekipe na začetku sezone izjemno motivirane, tako da se bodo na srečanje dobro pripravili. Mi jih moramo spoštovati, ne pa se jih tudi bati. Boriti se bomo morali do zadnjega atoma moči in uresničevati zamisli s treningov,” je povedal trener Fredi Radojkovič in dodal, da za vsako tekmo v novi sezoni pričakuje od igralcev enako motiviran pristop, kot da bi igrali proti Celju.


Najbolj brano