Motoristi pod drobnogledom

Policisti so v četrtek na Vršiču in še na nekaterih drugih cestnih odsekih nadzirali motoriste. Bili so na primorski in gorenjski strani prelaza in motoriste opozarjali na pasti nevarne gorske ceste, preverjali pa so tudi glasnost njihovih dvokolesnikov.

Policisti so v četrtek poostreno nadzirali motoriste. Foto: ahriv PU Nova Gorica
Policisti so v četrtek poostreno nadzirali motoriste. Foto: ahriv PU Nova Gorica

ZGORNJE POSOČJE > Policisti novogoriške in kranjske policijske uprave ter prometniki specializirane državne enote za nadzor prometa so poostren nadzor izvajali v četrtek med 8. in 14. uro. Na primorski strani so preverjali, kako vozijo motoristi na odsekih Bovec-Trenta-Vršič (in nato nadaljevali proti Kranjski Gori) in Bovec-Log pod Mangrtom-Predel. Prav v teh dneh so imeli ob Baškem jezeru v sosednji Avstriji srečanje ljubitelji motorjev Harley Davidson.

Pri nadzoru so sodelovali tudi nadzorniki Triglavskega narodnega parka in redarji. Policisti so skupno ustavili 88 motoristov. 48 voznikov dvokolesnikov so preverili tudi z alkotesti. Zaradi različnih kršitev so 26 motoristom izrekli globo oziroma izdali plačilne naloge. Zaradi manjših kršitev so tri motoriste le opozorili. Policisti so s posebnimi napravami v 13 primerih ugotovili, da so bili izpušni sistemi predelani. Cilj akcije je bil tudi zmanjšati hrup motornih koles, zaradi katerega se pritožujejo domačini, ki živijo ob obremenjenih cestah v Zgornjem Posočju.

Policisti so med poostrenim nadzorom z alkotesti preverili tudi štiri kolesarje in štiri voznike osebnih avtomobilov, petim prehitrim voznikom vozil pa so izdali plačilne naloge. V treh primerih so vozniki nepravilno uporabljali mobilni telefon, trije pa niso bili pripeti z varnostnim pasom. Kaznovali pa so tudi voznika tovornih vozil, in sicer zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo in nepravilno naloženega tovora.

Prometna varnost na severnem Primorskem se je letos precej poslabšala. Policisti so v prometno statistiko zabeležili že dvanajst žrtev, med njimi tudi tri motoriste in sopotnico na motorju. Do začetka septembra se je zgodilo 64 motorističnih nesreč.


Najbolj brano