Vodomete in pršilce izključili z razlogom

Šele pred kratkim je Marjetica Koper ponovno vključila vodomet v Hlavatyjevem parku v Kopru ter pršilce vode na različnih lokacijah, medtem ko je voda v fontani na krožišču pri trgovskem središču Planet Koper stekla sredi prejšnjega meseca.

Vodomet v Hlavatyjevem parku  je bil dolgo časa izklopljen.   Foto: Nataša Hlaj
Vodomet v Hlavatyjevem parku je bil dolgo časa izklopljen.  Foto: Nataša Hlaj

KOPER >Pri izklopu obeh vodometov so se sklicevali na varčevalne ukrepe, ki so jih sprejeli ob razlitju kerozina tik nad izvirom Rižane. Ker pa so vmes te ukrepe že precej omilili in med drugim odprli tudi prhe na plažah, so domačini in obiskovalci nestrpno pričakovali vklop vodometa za tržnico in pršilk.

V javnosti so sicer že ves čas krožile informacije, da obeh fontan sploh ne bi bilo treba izklopiti, saj za njihovo delovanje uporabljajo vodo, ki kroži v sistemu. “Tega večina prebivalcev in obiskovalcev ne ve, zato bi lahko delovanje vodometov v času, ko so bile razpoložljive količine pitne vode omejene, razumela kot neracionalno in neupravičeno rabo vode,” v koprski občini utemeljujejo odločitev o izklopu. Pravijo še, da je Marjetica Koper vodo iz vodometa na turbo krožišču prečrpala in jo je po potrebi uporabila za čiščenje ulic.

Prejšnje dni pa so zaradi vzdrževalnih del izključili vodomet v novem mestnem parku ob Semedelski promenadi. Izvajalec del, gradbeno podjetje Grafist, je v okviru garancije saniral poškodovane tlakovce.


Najbolj brano