Točke so odšle v Ljubljano

Olimpija je na tribune Stadiona Rajko Štolfa privabila kar 1500 gledalcev. Seveda jih je večina držala pesti za domačega prvoligaša, ki se je favoritu za naslov dobro zoperstavil in celo prvi povedel.

Tako je Luka Menalo (v zelenem dresu s št. 7) v 28. minuti  izid izenačil in napovedal preobrat Olimpije. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tako je Luka Menalo (v zelenem dresu s št. 7) v 28. minuti izid izenačil in napovedal preobrat Olimpije. Foto: Zdravko Primožič/FPA

SEŽANA > Trener Tabora Andrej Razdrh se je Ljubljančanom postavil po robu s skoraj identično postavo kot proti Rudarju v minulem krogu v gosteh, kjer so Sežanci osvojili točko. Ivor Horvat in Lazar Milošev sta obsedela na klopi, začela pa sta Erik Salkić in Stefan Stevanović. Pri gostih, kjer ni dneva pred koncem prestopnega roka, da se ne bi kaj zgodilo v igralskem kadru, je manjkal izkušeni vezni igralec Asmir Suljić. Trener Safet Hadžić je ob tem dejal: “V igri se je poznalo, da nam manjka igralec sredine igrišča, ni bilo tistih pravih podaj, tudi premalo smo jih imeli. Suljić je star že 29 let, omogočili smo mu odhod, morebiti bo to zanj zadnja priložnost, da finančno unovči svoje znanje.”

Pred tekmo se je iz edinega temnega oblaka na Krasu vsula ploha, ki pa je k sreči četrt ure pred tekmo ponehala. Dež je dobro del igralni površini a vseeno premalo, da bi bila žoga hitrejša. Kraševci so močno pritisnili, tudi prek Predraga Sikimića prvič zapretili, gostje pa so šele po šestih minutah prvič resno prešli center igrišča. V naslednjih minutah sta s streli poskušala še Stevanović in gostujoči MarkoPutinčanin nato pa je stadion v 18 minuti eksplodiral. Temnopolti RodrigueBongongui, sicer odlični “dribler”, je v sredini napadalne polovice odlično podal osamljenemu Stevanoviću, ki je stekel proti golu in žogo po tleh poslal v mrežo.

Rekordni obisk

1500 gledalcev je novi uradni rekord pred leti z novo pokrito tribuno obnovljenega Stadiona Rajko Štolfa. Poznavalci sicer pravijo, da je bilo nekaj več gledalcev na tekmah, ko so v Sežani v sezoni 2000/01 gostovali prvoligaši Maribor, Primorje in Gorica. Športni direktor domačih Davor Škerjanc je ob tem dejal: “Najprej je pošlo 250 vstopnic za pokrito tribuno, kjer so bili predstavniki sponzorjev, donatorjev in gostje. Na nasprotni strani je bilo sto gostujočih navijačev, na tribuni za golom pa 1150 navijačev. Ker je vstopnic zmanjkalo, pomeni, da je bil stadion razprodan, kar nas kljub izgubi točk vseeno lahko veseli.”

Žal pa so gostitelji imeli morebitno zmago in nove tri točke v žepu le deset minut. Olimpija se je po hladnem tušu hitro zbrala in zapretila ter kmalu izenačila. Največ zaslug za zadetek ima podajalec Putinčanin, ki je z leve strani poslal na drugo stran osamljenemu Luki Menalu, ki je po strelu z glavo zadel desno vratnico gola Ariana Renerja, od katere se je žoga odbila v gol. Zadnjih deset minut prvega dela je bilo kar zanimivih, vratar Rener je nespretno izpustil visoko žogo, Menalo je streljal v prazen gol, a je Marko Ristić posredoval v zadnjem hipu.

V nadaljevanju sta najprej zapretila gost Ante Vukušić in domačin Bongongui, ki je po zmedi pred vrati Nejca Vidmarja s petih metrov streljal čez gol. V 58. minuti so Ljubljančani prišli do srečnega vodstva, ki so ga znali ohraniti do konca. Akcijo je spet začel Putinčanin, ki je v kazenskem prostoru našel StefanaSavića. Ta je podal pred levo vratnico, kjer je bil v gneči igralcev (zamudil je Ristić) najspretnejši Vukušić, ki je žogo s pol metra tik ob vratnici poslal v mrežo. Tudi naslednje minute so pripadle gostom, ki so se povsem razigrali, s streli so poskušali Menalo, Savić in Tomislav Tomić, ki pa ni dočakal konca tekme. Po nešportni reakciji nad Stjepanom Babićem in ugovarjanju kranjskemu sodniku je namreč prejel še drugi rumeni karton. Igralca več pa Tabor ni znal unovčiti. V končnici so sicer s streli poskušali Stevanović, po podaji Salkića najboljši domači strelec Sikimić (dva dni pred tekmo je dopolnil 37 let), pa tudi z atraktivnim volejem Dino Stančič, ki je vstopil le nekaj minut prej.

CB24 Tabor Sežana : Olimpija 1:2 (1:1)

Stadion Rajko Štolfa, sodnik Kajtazović (Kranj) Strelci: 1:0 Stevanović (18), 1:1 Menalo (28), 1:2 Vukušić (57).

CB24 Tabor: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Salkić, S. Babić, M. Babić (od 45. Sever), Mihaljević (od 86. Milošev), Bongongui, Stevanović (od 80. Stančič), Sikimić.

Olimpija: Vidmar, Jurčević, Bagnack, Samardžić, Andrejašič (od 82. Šme), Tomić, Putinčanin, Savić (od 89. Kregar), Menalo, Čekiči (od 71. Valenčič), Vukušić.

Rumeni kartoni: Salkić, Ristić, Azinović, S. Babić; Vukušić, Tomić, Putinčanin, Menalo.

Rdeči karton: Tomić (78).

Trener Andrej Razdrh: “Dve napaki, dve nepozornosti, ko bi morali v ožji obrambi bolje reagirati, sta nas stali ugodnejšega rezultata. Tekma je bila živahna, lepa za res številno publiko in upam, da jo s porazom nismo preveč razočarali. Imeli smo tudi svoje priložnosti, predvsem v končnici in z igralcem več, a se žal ni izšlo.”

Safet Hadžić: “Zmaga v Sežani je za nas kar velika in prinaša zadovoljstvo. Začetek je bil slab, tudi na koncu smo nekoliko oslabljeni popustili. Ni bilo tistih številnih podaj med igralci, ki nas običajno krasijo. Gostitelje smo kaznovali z našo prepoznavno igro, mislim pa, da sta odločila predvsem naša boljša uigranost in kakovost igralcev.”


Komentar novinarja

Bojan Gluhak

Tudi nogomet izstavlja račune

Zadnje dni je nogometna žoga spet stopila v ospredje zanimanja domače športne javnosti. Najprej se je Maribor spotaknil na evropski klubski poti. Po nizu medlih predstav že vse od pomladi bi sicer v četrtek v tekmi sezone proti bolgarskemu tekmecu še lahko zakril vse slabosti, a si kljub evforični polovici drugega polčasa dokončnega prebliska enostavno ni zaslužil. Aroganten odnos do tekmecev in vodstva krovne nogometne organizacije ter očitno neposrečeno poletno kadrovanje z za slovenske razmere ...

Preberi več

Najbolj brano