Prvovrsten žur

Neverjetno je, da je organizatorju Kino Šiška uspelo v Ljubljano, na majhno prizorišče, ki sprejme nekaj več kot 900 duš, pripeljati Andersona .Paaka, enega najbolj vročih ameriških izvajalcev ta hip, ki je letos poleti skorajda izključno nastopal na velikih prizoriščih pred več desettisočglavim občinstvom.

Anderson .Paak je včeraj obnorel občinstvo v ljubljanskem Kinu 
Šiška. Foto: Tadej Gorup
Anderson .Paak je včeraj obnorel občinstvo v ljubljanskem Kinu Šiška. Foto: Tadej Gorup

LJUBLJANA > V Ljubljano je s svojo energično spremljevalno zasedbo The Free Nationals prispel po nastopih na Readingu in Leeds festivalu, danes pa bo pred povratkom v ZDA otvoril še festival Dimensions z nastopom v puljski areni.

Ne gre se čuditi torej, da je bil ljubljanski butični koncert razprodan že približno dva meseca prej, nekaj dni pred koncertom pa je na spletu potekala zelo živahna “črna tržnica”, kjer so prevladovali iskalci vstopnic, cena pa se je iz prvotnih 45 povzpela tudi do 90 evrov in več.

Tistih 930 srečnežev v Katedrali je točno vedelo, po kaj je prišlo in to dobilo - prvovrsten žur. Anderson .Paak pa je tudi vedel, s katero glasbo najprej udariti - Heart Can't Stand a Chance s prelomnega drugega albuma Malibu, ki je leta 2016 krojil vrhove svetovnih glasbenih lestvic, in s katero je takoj “kupil” občinstvo in nato v vratolomnem tempu nizal skladbe z vseh svojih štirih “kalifornijskih plažnih” albumov; Venice, Malibu, Oxnard in Ventura. Na letošnji turneji ga, kot omenjeno, spremlja izjemno uigrana spremljevalna zasedba The Free Nationals, ki jo sestavljajo klaviaturist Ron Tnava Avant, trobentač Maurice “Mobetta” Brown, kitarist Jose Rios, basist Kelsey Gonzalez, back vokalistki India Shawn and Alayna, nad spremljevalno ritem sekcijo je bedel Thris Tian, v barvno precej kričeči in sproščeni opravi - kratkih hlačah, odpeti srajci, klobukom in očali - pa je Anderson .Paak poleg petja imel glavno besedo na bobnih.

33-letni .Paak, ki je s Free Nationalsi tudi v živo dokazal mojstrstvo v spretnem prepletanju hiphopa, r&b-ja, funka in neosoula, se je izkazal tudi z izjemno fizično pripravljenostjo, saj se v uri in pol trajajočem nastopu skorajda ni ustavil, enkrat pa se je celo sprehodil med občinstvom in “obredel” domala celotno Katedralo. Nenapovedani predah je sledil po približno prvih 50 minutah koncerta, ko mu vzhičeno občinstvo s ploskanjem in vzkliki za par minut ni pustilo, da je začel z novo skladbo. Torej, kljub natrpanemu koncertnemu urniku in manj številčnemu občinstvu Anderson .Paak ni nikakor postregel s polovičarskim nastopom. Še več, sodeč po njegovem prešernem “steviewonderskem” nasmehu (s Curtisom Mayfieldom sta to dva osrednja Paakova glasbena heroja) je tudi vidno užival ob pogledu na ekstatično občinstvo.

Več o Andersonu .Paaku preberite: Glasnik optimizma z nič kaj rožnato preteklostjo


Najbolj brano