Zdaj pa po olimpijsko kolajno

Primorski kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na svetovnem prvenstvu v kajaku na mirnih vodah v madžarskem Szegedu navdušili, saj sta postali svetovni podprvakinji na 200-metrski razdalji, na 500-metrski pa sta osvojili bron. A ta bron je pravzaprav zlatega leska, saj sta si Koprčanki priveslali olimpijsko vozovnico.

 Kolajni s svetovnega prvenstva sta doma Foto: Tomaž Primožič/FPA
Kolajni s svetovnega prvenstva sta doma Foto: Tomaž Primožič/FPA

ŽUSTERNA > V Žusterni, kjer so jima včeraj pripravili slovesen sprejem, so ju športni prijatelji in drugi gostje pričakali, kot bi bili zlati: “Lepo je, ko se po takem uspehu vrneš domov. Veliko sem odsotna in svoj domači kraj kar pogrešam. Sprejem je bil zares lep, predvsem me je navdušilo številno mlajše občinstvo. Upam, da jih bo v prihodnosti še več tudi v vsakodnevnem klubskem okolju,” je ob včerajšnjem sprejemu povedala starejša iz kajakaškega dvojca Špela Ponomarenko Janić. Članica KKK Žusterna je še dodala, da sta zastavljeni cilj na Madžarskem v celoti izpolnili: “Osnovni cilj je predstavljala osvojitev olimpijske kvote in to nama je z Anjo uspelo. Na svetovnem prvenstvu, kjer je bila konkurenca izjemno močna, sva osvojili srebro in bron. Uspeh je plod truda in dela čez vso sezono.”

Kot je poudarila Anja Osterman, mlajša polovica uspešnega koprskega kajaka, sicer članica KKK Adria Ankaran, bosta s Špelo tudi na prihodnjih olimpijskih igrah v Tokiu napadali medaljo: “Vsak športnik si mora zastaviti visok cilj, a ta mora biti dosegljiv. Mislim, da lahko, predvsem glede na najine dosedanje rezultate, upravičeno sanjava olimpijsko medaljo. Pa ne bo ostalo le pri sanjah, naredili bova vse, da jo tudi osvojiva.”

Andrej Jelenc

direktor Kajakaške zveze Slovenije

“S takim načinom dela, kot ga organizira Stjepan Janić, bosta Špela in Anja tudi čez leto dni na olimpijskih igrah v igri za odličja.”

Sprejema vrhunskih koprskih kajakašic so se udeležili številni gostje, med drugimi koprski župan Aleš Bržan, podžupan Patrik Peroša, pa direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc, ki je verjel v uspeh primorskih športnic: “Dekleti sta uspeli realizirati to, v kar smo vsi, ki spremljamo njuno delo, verjeli. Dokazali sta, da sta odličen dvojec. S takim načinom dela, ki ga organizira Stjepan Janić, bosta Špela in Anja tudi čez leto dni na olimpijskih igrah v igri za odličja.”


Komentar novinarja

Aleš Sorta

Moč je vse bolj v ženskih rokah

Do olimpijskih iger v Tokiu je manj kot leto dni. Postopoma se začenja oblikovati seznam tekmovalcev, ki bo zastopal slovenske barve na največjem športnem dogodku leta 2020. Na dlani je, da bomo največ olimpijskih upov v lovu na vrhunski izid oziroma na medaljo položili v ženske roke. Pred štirimi leti so bile na igrah v Riu nosilke slovenske kakovosti judoistke na čelu z zlato Tino Trstenjak, ki bo prav jutri v Tokiu imela svojevrstno olimpijsko generalko, saj jo čaka nastop na svetovnem ...

Preberi več

Najbolj brano