Tabor presega optimiste

Sinoči sta 7. krog prve SNL zaokrožila še Domžale in Aluminij (1:1), ki so ju strele, ki so v soboto zvečer švigale okoli stadiona pri Kamniški Bistrici, prisilile v preložitev tekme. Konec tedna bo še zadnji krog pred počitkom zaradi reprezentančnih tekem, v katerem bo v Sežani gostovala Olimpija.

Taborov Stjepan Babić (levo)  je bil podajalec pri enem od 
zadetkov, Rijad Kobiljar pa strelec drugega gola za Rudar. Foto: Profimedia
Taborov Stjepan Babić (levo) je bil podajalec pri enem od zadetkov, Rijad Kobiljar pa strelec drugega gola za Rudar. Foto: Profimedia

KOPER > Zagotovo bo v soboto v Sežani zanimiva tekma, saj se zdi, da bodo belo-rdeči (to je zdaj prva barvna kombinacija sežanskih dresov) na domačem manjšem igrišču težko oddajali točke. Tabor ima deset točk, kar je izkupiček nad najbolj optimističnimi pričakovanji. V nedeljo je v Velenju osvojil prvo točko v gosteh, vendar je trener Andrej Razdrh ob izkupičku puščal rahlo razočaran vtis: “Več kot zasluženo smo osvojili točko, po priložnostih ob koncu prvega polčasa in na koncu tekme bi lahko pobrali tudi poln izkupiček. Dvakrat smo lovili zaostanek, Rudar smo sami vrnili v igro. Za lovljenje rezultata smo porabili veliko moči. Škoda, če bi bili bolj preudarni, bi zmagali. S točko smo zadovoljni, a občutek je, da bi se dalo iztržiti več.”

Najbrž je podobno razmišljal Razdrhov kolega na velenjski klopi Jani Žilnik, kajti tudi gostitelji so si pri obeh zadetkih Tabora privoščili veliki napaki v obrambi. A to kajpak strelcev ne zanima in tako je v ospredje znova stopil veteran Predrag Sikimić. V Velenju je podpisal oba sežanska zadetka, vseh šest letošnjih šest pa je dosegel po strelih znotraj 16-metrskega prostora. Rezultatska uspešnost pa terja davek drugje: od domačih (slovenskih) igralcev lanske drugoligaške ekipe je v nedeljo tekmo začel le Arian Rener.

4

zadetke in še štiri podaje ima vpisane napadalec Celja Mitja Lotrič, trenutno najbolj učinkovit nogometaš prve SNL

Olimpija ne bo prodana

V soboto bo torej jasno, ali lahko Tabor po Olimpiji kroji celo vrh lestvice. Njen zmagoviti ritem se je močno upočasnil, najprej s porazom pri Aluminiju, v soboto pa z remijem z Muro, ko so na tribunah zmagali navijači iz Prekmurja. Je morda del razlogov za Olimpijin zastoj pričakovanje konca prestopnega roka, rošade v prvi postavi ali novo zamujanje plač? Le eno drži kot pribito. Olimpija to poletje ne bo prodana, kajti Milan Mandarić je naredil križ čez Gabriela Nardina, ki je namesto konkretnega denarja ponujal bančne garancije. Lani je bil Nardin med pokrovitelji drugoligaša Jadrana iz Dekanov. Če tam (tako pravijo vpleteni) ni poravnal vseh obveznosti, se mnogi upravičeno sprašujejo, kako bi potem lahko kupil Olimpijo?

Zmagovito serijo so nadaljevali Celjani. Po uspehih proti Mariboru in Domžalah so zmagali tudi v Kranju. Triglav je sicer večji del tekme igral z desetimi nogometaši, vendar je očitno zašel v krizo. Maribor je gladko odpravil Bravo. Postavlja se vprašanje, ali je Bravo s svojo vizijo dela prešibek za prvo ligo ali pa bo vmes še dvignil formo.

Krog favoritov se oži

V drugi SNL se počasi izoblikujejo favoriti za vrh. Najbolje kaže Radomljam, Koper igra na izkušnje svojih veteranov in na rezultat, zagotovo je v igri za vrh tudi Krško, ostali, ki naj bi po napovedih tudi sodili tja, pa ne prepričajo. Še najmanj Nafta in niti Gorica z naivnimi napakami. Če bodo v tem tednu vrtnice izgubile še koga od nosilcev igre, je težko verjeti, da bi ostale konkurenčne v boju za napredovanje v prvo SNL.


Najbolj brano