Pomladitev članske ekipe

Eden od dveh primorskih prvoligašev v futsalu, Bronx Škofije, je minulo sezono po rednem delu končal na šestem mestu, potem pa je v četrtfinalu državnega prvenstva moral priznati premoč Litiji. Minuli teden se je že začel pripravljati na novo sezono.

Predsednik MNK Bronx Željko Stanič (desno), v družbi z nogometnim reprezentantom in ambasadorjem kluba Domnom 
Črnigojem. Foto: MNK Bronx
Predsednik MNK Bronx Željko Stanič (desno), v družbi z nogometnim reprezentantom in ambasadorjem kluba Domnom Črnigojem. Foto: MNK Bronx

ŠKOFIJE > V prejšnji sezoni so Škofjoti med drugim igrali tudi v finalu pokalnega tekmovanja. Z novima naslovoma državnih prvakov v mlajših selekcijah so potrdili, da z mladimi v futsalu na Škofijah dobro delajo. Eden najbolj zaslužnih za uspehe Bronxa je zagotovo predsednik Željko Stanič-Čiko.

Pred tednom dni je članska ekipa začela s pripravami na novo sezono. Med kratkim počitkom je bila obnovljena tudi dvorana.

Željko Stanič,

predsednik MNK Bronx

“Imamo nekaj kvalitetnih igralcev, za katere se zanimajo v tujini.”

“Res je. Letošnji odmor je bil zelo kratek. Poleti smo z mlajšimi selekcijami gostovali na različnih turnirjih, tako v bližnji okolici kot drugod v tujini. Potem je hitro sledila uspešna manjša prenova dvorane Burja. V mlajših selekcijah je bilo počitka zelo malo, več so ga imeli člani, ki so s pripravami začeli minuli ponedeljek.”

V zadnjih letih predvsem mladinske selekcije dosegajo lepe uspehe. Boste tudi v prihodnosti stavili na mladino?

“Zagotovo. Naša dolgoročna politika je, da iz leta v leto izboljšujemo delo z mladimi. Bronx ni znan po tem, da bi kupoval igralce ali se krepil s tujci. Naša baza je obalno-kraško področje. Prav zato je poudarek na mladih. Imamo državne prvake v selekcijah kadetov in mlajših dečkov. Lansko leto so bili državni prvaki starejši dečki. Smo že blizu tega, da bodo ti fantje kmalu nosilci igre v članski ekipi.”

Članska ekipa je torej začela s pripravami na novo sezono. Ste z lanskimi zadovoljni?

“Naši cilji so bili doseženi. Predvsem moram izpostaviti vnovičen nastop v finalu pokala. V državnem prvenstvu smo se želeli izogniti dodatnim tekmam za obstanek, kar nam je tudi uspelo. Lahko bi bili tudi više. V izločilnih bojih pa pravih možnosti proti trem ekipam, ki v slovenskem futsal prostoru izstopajo, ni imel nihče.”

Kakšni so načrti za novo sezono? Kakšna bo sestava igralskega kadra?

“Prestopni rok traja do konca avgusta, zato lahko težko konkretno povem, kaj natančno se bo dogajalo. Večjih sprememb v naši ekipi ne bo. Imamo nekaj kvalitetnih igralcev, za katere se zanimajo v tujini. Če se bo zgodilo kaj v tej smeri, bomo na to ponosni. Članski ekipi bomo priključili nekaj mladincev in obetavnih igralcev iz bližnje okolice. Dejstvo je, da sledi pomlajevanje ekipe, mladi bodo imeli vedno večjo vlogo.”

Ali drži, da se bo v novi sezoni trenerski vlogi povsem posvetil Marko Hrvatin, ki je bil še v minuli trener in igralec?

“Marko je legenda tako istrsko-kraškega futsala kot tudi širše regije. V preteklosti je deloval v dvojni vlogi, v prihodnji sezoni pa bo res zgolj trener. Ker želimo pomladiti ekipo, je tudi Hrvatin uvidel, da bo mladim lahko bolj pomagal, če se bo osredotočil zgolj na delo trenerja.”


Najbolj brano