Objekt Primorja na dražbi

Jutri ob 10. uri bo v prostorih Primorja v stečaju v Ajdovščini ponovna javna dražba za nekdanji objekt ekonomskega področja stečajnega dolžnika, vključno s premičninami in pripadajočimi zemljišči. Izklicna cena je 507.131 evrov.

Objekt Primorja v stečaju je ponovno na dražbi, izklicno ceno so 
postavili na nekaj več kot pol milijona evrov.
Objekt Primorja v stečaju je ponovno na dražbi, izklicno ceno so postavili na nekaj več kot pol milijona evrov. 

AJDOVŠČINA > Premoženje, ki je naprodaj na ponovni javni dražbi, predstavlja objekt neto površine 925 kvadratnih metrov na Idrijski cesti v Ajdovščini z dvoriščem in parkirišči ter dostopnimi potmi. Nepremičnine se prodajajo kot celota v paketu, vključno s premičninami - gre predvsem za pohištvo in pisarniško opremo. Izklicna cena na javni dražbi bo 507.131 evrov.

Javne dražbe se lahko udeležijo le dražitelji, ki bodo najkasneje do danes vplačali varščino v višini 25.357 evrov ali izročili bančno garancijo. Morebitni kupec navedenih nepremičnin in premičnin bo s sklenitvijo kupoprodajne pogodbe podpisal tudi izjavo da bo, dokler bo stečajni dolžnik zemljiško knjižni lastnik sosednjega objekta na Vipavski cesti, omogočal brezplačno hlajenje tega objekta z uporabo centralne klimatske naprave. Ta je namreč vgrajena na objektu na Idrijski cesti, ki je na dražbi, s pripadajočo strojno instalacijsko in elektro instalacijsko infrastrukturo.

Za navedene nepremičnine obstaja predkupna pravica Občine Ajdovščina, ki jo, kot piše v razpisu ponovne javne dražbe, občina uveljavlja. Ajdovski župan Tadej Beočanin je včeraj pojasnil, da je uveljavljanje predkupne pravice odvisno od udeležbe dražiteljev na dražbi. Objekt je za občino zanimiv, saj bi v njem lahko uredili podjetniški inkubator.


Najbolj brano