Tabor prerasel Triglav

O pomembnosti tekme nihče ni dvomil, dodatno jo je potrdila še odločitev Kranjčanov, da na prizorišče prispejo že dan prej in prespijo na obrobju Sežane. A jim to ni veliko pomagalo, Tabor je bil za odtenek boljši tekmec in je zasluženo pobral popoln izkupiček.

Najboljši v domači vrsti je bil vezist Dominik Mihaljević (levo). Predrag Sikimić ni bil pretirano razpoložen, a je zadel z najstrožje kazni. Foto: Matej Glavina
Najboljši v domači vrsti je bil vezist Dominik Mihaljević (levo). Predrag Sikimić ni bil pretirano razpoložen, a je zadel z najstrožje kazni. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > “Pravzaprav je majhen čudež, kako smo v tako kratkem času lahko uigrali ekipo s toliko novinci,” je po tekmi pripomnil Darko Karapetrović, pomočnik sežanskega trenerja. V soboto je ekipo vodil namesto kaznovanega trenerja Andreja Razdrha, ki pa ni imel nič proti temu, da ni bil sam podpisan pod zmago številka tri.

Na igrišče je sicer pritekla povsem enaka postava kot na zadnji tekmi v Ljudskem vrtu. Na klopi je bil po odsluženi klubski kazni Stefan Stevanović, med tednom se je poškodoval osrednji branilec Klemen Nemanić in je moral na tribuno, medtem ko je konec sežanske zgodbe za enega lanskih nosilcev igre Tonija Aliaja, ki so se mu v klubu zahvalili za sodelovanje.

CB Tabor Sežana : Triglav 2:0 (1:0)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 600 sodnik Obrenović (Ljubljana) 6. Strelca - 1:0 Sikimić (39, z 11m), 2:0 M. Babić (92). Cherrybox Tabor Sežana: Rener 6,5, Ristić 6, Azinović 7,5, Zebić 7, Horvat 7, S. Babić 6, Sever 6 (od 86. Vukelić-), Mihaljević 7,5 (od 69. Stančič 6), Bongongui 6,5, Sikimić 6,5, Milošev 6 (od 63. M. Babić 6,5). Pomočnik trenerja: Darko Karapetrović. Triglav: Arko 6, Arh Česen 6, Šalja 5,5, Mertelj 6, Kuhar 5,5, Kryeziu 6 (od 78. Gajič-), Jašaragić 6 (od 72. Žurga-), Tijanić 6,5, Udovič 6, Aliaga 5,5 (od 65. Hasanaj 6), Majcen 6. Trener: Dejan Dončić. Rumeni kartoni: Zebić, S. Babić, M. Babić; Arh Česen, Šalja, Mertelj, Tijanić, Kuhar.

Pričakovati je bilo trdo tekmo in pričakovanja so se v veliki meri uresničila. Triglavani so igrali nekoliko pod pričakovanji. Ni bilo prvič, da prihod dan prej na prizorišče tekme ne pomaga. Prvi polčas je bil bolj intenziven, pa tudi z večjim številom napak, na trenutke kar šolskih na sredini igrišča. Tudi v obrambi je bil občasno prepih, pretežno na kranjski strani. Odličen prvi polčas je v domačih vrstah odigral vezist Dominik Mihaljević - v 23. minuti je preigraval na robu kazenskega prostora gostov in po strelu je vratar Jalen Arko žogo zadnji trenutek preusmeril v kot. Pri gostih je bil gonilna sila le David Tijanić, ki je v 14. minuti sprožil prvi resen strel v okvir vrat in tudi eno redkih resnih posredovanj Ariana Renerja na tekmi. Še prej je zelo hitri Rodrigue Bongongui poskusil z roba kazenskega prostora, vendar je strel blokiral gostujoči branilec Veron Šalja.

Po četrtem domačem kotu je Šalja v gneči igral z roko v svojem kazenskem prostoru, sodnik Rade Obrenović pa je takoj pokazal na belo piko in podelil prvi paket rumenih kartonov. Zanesljiv strelec je bil Predrag Sikimić, dosegel je svoj četrti gol sezone.

V drugem polčasu so Sežano prekrili oblaki, ozračje je bilo prijetnejše, vendar pa je ritem igre padel. Nekaj priložnosti so akterji le imeli. V 64. minuti je znova poskusil Sikimić, ob Alešu Mertlju pa je žogo poslal mimo gola. Na drugi strani je s prostega strela s približno 30 metrov poskusil Tijanić, Rener pa je žogo odbil v vratnico in preprečil izenačenje. V 82. minuti je Qendrim Hasanaj zadel še prečnik. Kranjčani so stopnjevali pritisk, zadetka pa jim ni uspelo doseči, čeprav je domačim že kar pohajala sapa. Vse dvome o zmagovalcu pa je v 92. minuti razblinil Mario Babić, ki je izkoristil podajo Ivorja Horvata z desne strani in mimo dveh gostujočih branilcev žogo poslal pod prečko.


Najbolj brano