Zmaga veteranu koprskega festivala mikropivovarjev

V petek je na sedmi izdaji koprskega festivala mikropivovarjev slavila slovensko-avstrijska mikropivovarna Bevog, ki se festivala udeležuje od njegovega začetka, ko se je ta odvijal v srcu Kopra, Čevljarski ulici.

 Foto: Biljana Pavlović
Foto: Biljana Pavlović

KOPER > Tesno za petami je Bevogu sledila mlada koprska pivovarna Naboj, ki ji je zmanjkalo le nekaj glasov do naziva najboljšega mikropivovarja leta 2019 po izboru obiskovalcev, festivala pa se je udeležila prvič. Bevog se je predstavil s svojim najbolj prepoznavnim pivom, Tak, v Koper pa so med drugimi pivi pripeljali še osvežilno Lolito iz malin ter Hazy Holiday, s hmeljem izdatno ozaljšano pivo, ki je bilo tudi uradno pivo tolminskega festivala Punk Rock Holiday. Bojan Sinković iz Naboja, ki svoje pivo vari v Semedeli, je na festivalu točil kar nekaj zelo raznolikih slogov piva, in sicer od klasičnega pale alea do oatmeal stouta in american wheata. Z zelo zanimivo ponudbo je postregla še ena koprska mikropivovarna 22brewing, ki je pripravila posebno granito, pivovar Aleš Marušič pa je zvaril za Slovenijo zelo eksotično pivo – sahti. Gre za tradicionalno finsko pivo, ki ga varijo z brinovimi jagodami. V Kopru se je mudil tudi kombi pivotoč Beer Bulli, ki ga je Matej Špehar z ekipo entuziastov pred tremi leti potegnil z dna Rižane, kjer je sameval dolga desetletja, z raznimi donacijami in kampanjo na Adrifundu pa so kultni hipijevski volkswagnov kombi bulli detajlno prenovili.

V Kopru se je v petek na festivalu, ki ga vsa ta leta organizira ekipa iz bara Cameral, skupno predstavilo 20 pivovarn, številčni obiskovalci pa so lahko okušali med več kot sto različnimi pivskimi zvarki.


Najbolj brano