Paccheri z bučkami, škampi in mečarico

Sestavine za štiri osebe

32 komadov paccherov

dve bučki

20 dag očiščenih repkov škampov

10 dag dimljene mečarice

dva stroka česna

dve vejica peteršilja

dva paradižnika

ena čebula

ščepec soli

ščepec popra

oljčno olje

ribji fond

Na oljčnem olju prepražimo cela česnova stroka, da spustita arome. Česen odstranimo in dodamo na drobno sesekljano čebulo. Čebuli dodamo sesekljan paradižnik, očiščene repke škampov, drobno narezane bučke in dimljeno mečarico. Vse skupaj dobro prepražimo, dodamo peteršilj in zalijemo z ribjim fondom. V lonec dodamo pacchere (velike votle testenine) in jih v ribjem fondu kuhamo deset do dvanajst minut. Odcedimo jih, zmešamo z omako in postrežemo. Dober tek!

Recept so pripravili kuharski mojstri v gostilni Sidro v Izoli.


Najbolj brano