Paccheri z bučkami, škampi in mečarico
Sobota
04. 08. 2019, 06.59
, posodobljeno: 04. 08. 2019, 09.50
Sestavine za štiri osebe
32 komadov paccherov
dve bučki
20 dag očiščenih repkov škampov
10 dag dimljene mečarice
dva stroka česna
dve vejica peteršilja
dva paradižnika
ena čebula
ščepec soli
ščepec popra
oljčno olje
ribji fond
Na oljčnem olju prepražimo cela česnova stroka, da spustita arome. Česen odstranimo in dodamo na drobno sesekljano čebulo. Čebuli dodamo sesekljan paradižnik, očiščene repke škampov, drobno narezane bučke in dimljeno mečarico. Vse skupaj dobro prepražimo, dodamo peteršilj in zalijemo z ribjim fondom. V lonec dodamo pacchere (velike votle testenine) in jih v ribjem fondu kuhamo deset do dvanajst minut. Odcedimo jih, zmešamo z omako in postrežemo. Dober tek!
Recept so pripravili kuharski mojstri v gostilni Sidro v Izoli.