V Kopru izbrali izdelovalca OPN

Koprski župan Aleš Bržan je včeraj podpisal pogodbo z Ljubljanskim urbanističnim zavodom, ki bo skupaj s podjetjem Locus izdelal občinski prostorski načrt (OPN).

Koprski župan  Aleš Bržan je včeraj podpisal pogodbo z Ljubljanskim urbanističnim zavodom, ki bo skupaj s podjetjem Locus 
izdelal občinski prostorski načrt (OPN).    Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprski župan Aleš Bržan je včeraj podpisal pogodbo z Ljubljanskim urbanističnim zavodom, ki bo skupaj s podjetjem Locus izdelal občinski prostorski načrt (OPN).  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprska občina je za korak bliže izdelavi občinskega prostorskega načrta. Zaključila je postopek oddaje javnega naročila in izbrala izvajalca. Posel je dobilo ljubljansko podjetje Ljubljanski urbanistični zavod (LUZ), ki ga vodi direktor Tadej Pfajfar, izdelalo pa je tudi občinski prostorski načrt MO Ljubljana - izvedbeni del. Izvajalec izpolnjuje zahtevane visoke razpisne pogoje tako pri sestavi strokovne ekipe kot na področju referenc. Gre za ključen in kot tak najpomembnejši prostorski dokument občine, s katerim bo koprska občina na izvedbeni ravni načrtovala prostorske ureditve lokalnega pomena, določila namensko rabo prostora in prostorske izvedbene pogoje za umestitev načrtovanih posegov v prostor.

“Postopek sprejema občinskega prostorskega načrta je zelo zahteven in dolgotrajen, zato obžalujem, da smo z njim v Kopru odlašali celo desetletje. Ne glede na zamudo pa sem prepričan, da bomo na koncu dobili dober dokument, saj smo na razpisu izbrali vrhunske strokovnjake, v pripravo OPN pa bomo aktivno vključevali tudi javnost,” je ob tem povedal župan Aleš Bržan.

Zaradi pomembnosti dokumenta bo osnutek občinskega prostorskega načrta predstavljen tudi po krajevnih skupnostih, in sicer predvidoma marca naslednje leto. Občina je v pripravo OPN že vključila predstavnike KS, saj jim je junija predstavila terminski načrt sprejema. Po osnutku mora pridobiti mnenja zavodov, ki so nosilci urejanja prostora, ter nato dopolniti OPN. Konec leta 2020 bosta sledili javna razgrnitev in javna obravnava, predvidoma aprila leta 2021 bo obravnava stališč do predlogov javnosti ter priprava predloga OPN. Občinski prostorski načrt naj bi koprska občina dokončno sprejel predvidoma konec leta 2021.


Najbolj brano