Zmaji začeli s pospeškom

Uvodna kroga sta nakazala, da utegne biti letošnje prvoligaško prvenstvo še za odtenek bolj zanimivo kot prejšnja. Preseneča slab začetek Maribora, Olimpija ima poln izkupiček, novinec Tabor pa po zmagi proti Celju lahko laže diha.

Celjan Mitja Lotrič (levo) tokrat ni bil v strelski formi.  Foto: MATEJ GLAVINA
Celjan Mitja Lotrič (levo) tokrat ni bil v strelski formi.  Foto: MATEJ GLAVINA

SEŽANA, KOPER > Slovenski klubi v predkrogih evropskih pokalov, dokler pač tam nastopajo, v uvodu državnega prvenstva praviloma več pozornosti posvečajo igranju v Evropi, z delno izjemo Maribora, ki ima najširši igralski kader. Prav aktualni državni prvaki nikakor ne ujamejo ritma v prvenstvu in pred nedeljskim derbijem z Olimpijo v Ljudskem vrtu, ki bo sklenil tretji krog, za večnimi tekmeci zaostajajo že pet točk. Res je, da je bilo nekaj sodniških napak v njihovo škodo, vendar bi Maribor tudi take nevšečnosti moral prebroditi, zato je po drobnogledom tudi delo trenerja Darka Milaniča, ki ima sicer trden položaj, ne glede na to, kaj si mariborska športna javnost misli ali želi. Mariborčani ostajajo obremenjeni s sodniki. Če ne bi bilo dolge sage z namišljenimi in realnimi napakami v njihovo škodo, najbrž izključitev zaradi predolgega jezika Roka Kronavetra v Velenju ne bi dobila toliko pozornosti. A ker je bil prekršek oziroma start s podplatom Leona Črnčiča nad Kronavetrom nekaznovan (v slovenski ligi je bil podoben prekršek že kaznovan z rdečim kartonom), je Kronavter preveč stegnil jezik na račun sodnika Asmirja Sagrkovića in bil kaznovan. Po izključitvi Maribora ni bilo več na igrišču in kazen je prišla na koncu tekme z veliko točko Rudarja.

Najbolj atraktivni tekmi sta bili v Murski Soboti in v Ljubljani. Novinec Bravo je proti Muri zaigral odprto, kar pa proti Prekmurcem na njihovi trdnjavi ni najbolj pametno. Gledalci so videli sedem golov, a Bravo nikakor ni pustil slabega vtisa. Olimpija je v Stožicah izgubljala proti Domžalam z 0:2, potem pa obrnila tekmo na končnih 4:2. Še posebej zadnjih 20 minut je Domžalčanom skrila žogo. Ti ne delujejo sveže, tekmo z Muro so zaradi evropskih obveznosti celo prestavili. Eden redkih pozitivnih dogodkov za “rumeno družino” je prvoligaški prvenec Svena Karića, sina nekdanjega reprezentanta Amirja Karića.

Danes Tabor : Primorje

Danes ob 18. uri se bosta na sežanskem stadionu v pripravljalni tekmi pomerila dva nekdanja tekmeca istih klubskih barv, domači Tabor in pred novo sezono tretje SNL okrepljeno Primorje. Za Ajdovce igrata dva otroka Tabora Blaž Bole in Žan Podgoršek, njihov dres je pred leti oblekel tudi Luka Tragin. Za izbrance trenerja Andreja Komca bo to prva pregledna tekma v novi sezoni.

Sežanskemu moštvu je padel kamen s srca. Po slabem debiju z Aluminijem je dvoboj s Celjem zanje predstavljal tekmo resnice, kjer so češnjice prikazale bistveno boljšo igro in osvojile popoln izkupiček po zaslugi Leona Severja. Pred dvema letoma je Izolan prispeval tudi ključni zadetek, s katerim je Tabor v pokalu izločil velenjski Rudar. Zdaj je v svojem tretjem prvoligaškem nastopu dosegel prvi gol med elito. “Več kot zmaga mi pomeni pravi pristop moštva. Po porazu z Aluminijem ni bilo panike. Zavedali smo se, da ekipa ima karakter ter potencial. Verjamem, da bomo prijetno presenečenje slovenskega prvenstva,” je prepričan direktor kluba Davor Škerjanc.

19

zadetkov je bilo doseženih v drugem krogu prve SNL, najmanj (eden) v Sežani


Najbolj brano