Sežanski nogometaši v drugi tekmi “po pameti” do prve zmage

Pravočasna reakcija Leona Severja v gostujočem kazenskem prostoru in čvrsta igra v obrambi sta nogometašem sežanskega Tabora zadostovala za prvo zmago po vrnitvi v prvo ligo. S tremi točkami in uvrstitvijo v sredini lestvice bodo Sežanci mirneje pričakali prvo gostovanje pri ljubljanskem Bravu.

Svoj prvoligaški prvenec  za prvo zmago Tabora je dosegel Leon 
Sever (v sredini) Foto: MATEJ GLAVINA
Svoj prvoligaški prvenec za prvo zmago Tabora je dosegel Leon Sever (v sredini) Foto: MATEJ GLAVINA

SEŽANA > Že po prvi minuti sobotne tekme na skromno popolnjenih tribunah sežanskega stadiona je postalo jasno, da Tabor v elitni druščini ne misli le nastopati, kot se je morda zdelo ob neuspešni premieri proti Aluminiju. Kljub pravi poletni pripeki so domačini odločno napadli vrata Celja, si hitro izborili prvo podajo iz kota in še nekaj polpriložnosti. S strnjeno obrambo so gostom dovolili le nekaj strelov z razdalje in visokih podaj, ki jih je v prvem polčasu dokaj neodločni Arian Rener le uspel ukrotiti. Domačim privržencem je srce prvič hitreje zaigralo v 26. minuti, ko je novinec Mario Zebić s 40 metrov sprožil pravo bombo. Vratar Celja Metod Jurhar je bil na mestu, tako kot v 36. minuti, ko je iz neposredne bližine ukrotil strel Predraga Sikimića. A so češnjice že minuto kasneje pozabile na zapravljene priložnosti.

Mladi Leon Sever je po podaji iz kota najprej zadel prečnik celjskih vrat, po slabi reakciji gostujoče obrambe pa je žogo poslal v mrežo in se hitro znašel v objemu soigralcev. 21-letni Izolan je bil v prve pol ure dvoboja sicer deležen glasnih kritik trenerja Andreja Razdrha, a je bil s svojo živahnostjo adut, ki so ga Kraševci zelo potrebovali.

Cherrybox Tabor : Celje 1:0 (1:0)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 500 sodnik: Šmajc (Kranj) 6. Strelec Sever (37). Cherrybox Tabor Sežana: Rener 6,5, Ristić 6, Nemanič 6, Zebić 6,5, Salkić 6, Sever 7 (od 90. Bongongui-), Babić 7, Mihaljević 5,5 (od 81. Vukelić-), Milošev 6, Sikimić 6, Stevanović 6,5 (od 86. Aliaj -). Trener: Andrej Razdrh. Celje: Jurhar 6, Travner 6, Stojinović 5,5, Zaletel 5,5, D. Štraus 6, Benedičič 5,5 (od 52. R. Štraus 6), Pungaršek 6 (od 78. Štravs 6), Novak 6, Kerin 5,5 (od 52. Božić 6), Lotrič 5,5, Vizinger 5. Trener: Dušan Kosič. Rumeni kartoni: Milošev, Sikimić, Salkić, Babić; Vizinger, Benedičič, R. Štraus; rdeč karton: Vizinger (59, 2xR).

“To je poseben trenutek zame, saj je prvi zadetek v prvi ligi zagotovo nekaj posebnega. Prva tekma nas je presekala, vendar smo se na obračun s Celjani bolje psihično pripravili, kar je bilo opazno tudi na igrišču. Za zmago je bilo treba trpeti,” se je po tekmi smejalo izmučenemu junaku domače zasedbe, ki se je v nadaljevanju pričakovano pomaknila na obrambne okope. Delo jim je z drugim rumenim kartonom v 59. minuti močno olajšal celjski napadalec Dario Vizinger in na tribunah se je začutil vzdih olajšanja.

Napetih trenutkov pred domačim kazenskim prostorom pa v končnici vendarle ni manjkalo, saj so neaktivni domači vezisti povsem prepustili pobudo Celjanom, ki so resno ogrožali Renerjeva vrata. Do izenačenja jim ni uspelo priti in po izteku 94. minute se je na stadionu Rajko Štolfa začelo slavje, ki pa vendarle ni bilo tako prešerno, kot bi morda lahko pričakovali.

Sedem istih

Trener Andrej Razdrh je v primerjavi z debijem proti Aluminiju v začetni enajsterici opravil štiri menjave. Leon Sever je bil pred tednom dni menjava za Rodrigueja Bongoguija, najbrž pa bi že zadnjič tekmo začel, če ne bi bil med tednom bolan. Antonija Azinovića, lani nepogrešljivega osrednjega branilca, je v soboto zamenjal Mario Zebić, Dina Stančiča pa Dominik Mihaljević, čeprav ne na istem igralnem mestu.

“Prvo tekmo smo odigrali slabo. V tednu dni smo popravili precej stvari in v nadaljevanju prvenstva gre lahko le na bolje. Niti približno še nismo na ravni, ki jo zahtevam. Pol ekipe je nove in trenutno se še spoznavamo. Po zmagi proti Celju bo precej laže nadaljevati. Igrati moramo čvrsto in 'po pameti'. Ni nujno, da v vsaki tekmi lovimo zmago, kot smo to počeli lani. Tudi remi je v prvi ligi lep uspeh,” je čvrsto na tleh ostal Razdrh.


Najbolj brano