Trojanke so se vrnile domov

Ekipa Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica se je pred dnevi vrnila z Mednarodnega festivala antične drame na Cipru, kjer je dvakrat uprizorila Evripidove Trojanke, ki jih je lani režiral Jaša Koceli.

 Foto: Damir Ipavec
Foto: Damir Ipavec

CIPER > Predstavi je pripadla čast, da odpre letošnji festival, hkrati pa je postala tudi njegova uradna podoba. “Trojanke smo pripeljali domov. To je posebna čast in doživetje za vse. Ko smo zagledali starorimski Odeon v Pafosu in prvič stopili na njegova tla, smo vsi vedeli, da bomo tu doživeli nekaj posebnega,” je povedal režiser Jaša Koceli.

V matičnem okolju antične drame je predstava “navdušila tako strokovno javnost kot številne gledalce”, so sporočili iz gledališča. Predstava je prepričala z estetsko dovršenostjo, močno nosilno vlogo trojanske kraljice, ki jo igra Marjuta Slamič, z glasbo in zborom.

Na festival se je prijavilo 55 uprizoritev z več koncev sveta, poleg predstav iz Grčije in Cipra pa so organizatorji izbrali uprizoritve le iz treh drugih držav, kar je za slovensko in novogoriško gledališče seveda velik uspeh.  


Najbolj brano