Novogoriški Realisti zmagali na Dnevih komedije

Na 43. Dnevih satire Fadila Hadžića v Zagrebu so Nadrealisti iz Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica prejeli veliko nagrado Večernega lista za najboljšo predstavo v celoti.

V Realistih igrajo (z leve) Žiga Udir, Matija Rupel,  Jure Kopušar,  
Urška Taufer in Peter Harl.    Foto: SNG Nova Gorica/Peter Uhan
V Realistih igrajo (z leve) Žiga Udir, Matija Rupel, Jure Kopušar, Urška Taufer in Peter Harl.  Foto: SNG Nova Gorica/Peter Uhan

ZAGREB > Kabaret “za pet igralcev, pijanca in občinstvo” Jureta Karasa v režiji Tijane Zinajić “odlikuje močna kolektivna energija mladega ansambla, ki potrpežljivo in brez zadržkov osvaja sceno iz prizora v prizor in iz songa v song, gradi celoto minimalistično in obenem razkošno, organsko in artistično, neobrzdano in precizno,” je zapisala strokovna žirija, ki so jo sestavljali igralec Dražen Čuček, dramaturg Dubravko Mihanović ter gledališka kritičarka Bojana Radović. Za Realiste je to že peta nagrada.

Na festival v Satiričnem gledališču Kerempuh se je uvrstilo 13 predstav iz Hrvaške, Srbije, Slovenije ter Bosne in Hercegovine. Direktor domačega gledališča Roman Šupković-Stipanović je dejal, da želijo občinstvu predstaviti najboljše satirične in komične predstave iz širše regije, ki s svojstveno sodobno poetiko in z brezkompromisnim humorjem govorijo o perečih družbenih vprašanjih našega vsakdana.


Najbolj brano