Tarči tudi Mertelj in Velikonja?

Kratkih počitnic je konec tudi za edinega primorskega nogometnega prvoligaša, ki med prvoligaško druščino s pripravami začenja zadnji. Sežanci so zavoljo kvalifikacij s tekmovalnimi napori končali teden dni za ostalimi klubi.

Je sploh možen scenarij, da bi se v Sežano preselil Etien Velikonja 
(levo)? Foto: Leo Caharija
Je sploh možen scenarij, da bi se v Sežano preselil Etien Velikonja (levo)? Foto: Leo Caharija

SEŽANA > Vtisi po napredovanju med elito in velikem slavju v Novi Gorici in nato pri stadionu v Sežani so pospravljeni, začenja se zahtevno in naporno obdobje, tako za klubsko pisarno kot za nogometaše in trenerski štab. Vodstvo kluba in nogometaši se bodo zbrali danes popoldne. Najprej bo ob 17. uri sprejem pri sežanskem županu Davidu Škabarju, zatem pa bodo pod vodstvom trenerja Andreja Razdrha opravili prvi trening.

Trenerske in vratarske okrepitve

Zanesljiva sta dva odhoda. Odhajata Italijan Matteo Scevola in drugi vratar Nick Bičić (priložnost je dobil na štirih tekmah), saj se mu izteka posoja Gorice. Nadomestil ga bo 25-letni Koprčan David Adam, ki je minuli dve sezoni branil pri sežanskih tekmecih v Radomljah. Z njim naj bi v Sežano prišel še en znan obraz, trener vratarjev Vasja Simčič, dolgoletni čuvaj mreže Gorice in nato Kopra, saj aktivno trenersko pot končuje dosedanji trener vratarjev Bojan Gulič. Spomine na prvo sežansko sezono v prvi ligi bo obujal še Darko Karapetrović. Pred 18 leti je bile eden od stebrov sežanske ekipe, spomladi je samostojno vodil Brežice, zdaj pa prihaja v vlogi pomočnika trenerja, v kateri še ostaja tudi Uroš Barut.

Poglavitno kadrovsko vprašanje bo napadalec. Na trgu jih je malo, dobri pa so dragi.

Tabor je pričakovano tarča različnih menedžerjev in pravzaprav je že na tem področju ločevanje zrna od plev pol zmage, kajti od kadrovanja bo v veliki meri odvisen potek sezone, v kateri novincem med elito ne bo postlano z rožicami. Kvečjemu obratno. Jedro ekipe po zagotovilih direktorja Davorja Škerjanca ostaja skupaj. Med igralci sežanske šole se je (ob nedotakljivem vratarju Arianu Renerju) seznam skrčil na dva - Dina Stančiča in Erika Salkića, oba trenutno še nimata pogodbe. Pred koncem prvenstva sta jo podaljšala osrednja branilca Antonio Azinović in Klemen Nemanič (slednji v primeru igranja v drugi SNL pri Taboru ne bi ostal). V Sežano se vrača v Primorje posojeni Kitajec Jiang Weisheng, najbrž je še aktualen srbski bočni branilec Marko Ristić, ki pozimi ni bil registriran zaradi administrativne napake. Koprska četica igralcev naj bi ostala, le Marko Vukelić se mora odločiti, ali bo dal prednost službi ali nogometu.

Iščejo napadalca

Poglavitno kadrovsko vprašanje je napadalec. Na trgu jih je malo, dobri pa so dragi, za Tabor nedosegljivi. Papa Ibou Kebe verjetno odhaja (pogodba mu poteče 30. junija), v ponudbi so bodisi neznana imena ali pa veterani, za katere je vprašljivo, koliko lahko še dajo. Zato je v tem pogledu logičen pogled v tabor poražencev kvalifikacij proti Etienu Velikonji. Koliko je želja uresničljiva, pa je drugo vprašanje. Sežanci se zanimajo še za eno znano ime. Branilec Aleš Mertelj je dober znanec z nekaterimi iz vodstva kluba (ogledal si je prvo kvalifikacijsko tekmo z Gorico), vprašanje pa je, če bi bil pripravljen zapustiti Triglav.


Najbolj brano