Igralec tekme je bil Domen Črnigoj

Za Škofjota Domna Črnigoja se ve, da je na igrišču vedno pravi borec. Kdo ve, kje bi bila že zdaj njegova nogometna zgodba, če ne bi zaradi znanih dogajanj v nogometnem Kopru moral prezgodaj v tujino, v Lugano, kjer pa najbrž ne bo več dolgo ostal. Kaj lahko se zgodi, da se bo kmalu preselil v slovensko soseščino.

Domen Črnigoj Foto: Aleš Sorta
Domen Črnigoj Foto: Aleš Sorta

RIGA > Slovenski večer v Rigi je prodorni 23-letni vezist Domen Črnigoj nadgradil z dvema zadetkoma v treh minutah (to je doslej uspelo le Milivoju Novakoviću) in priborjeno najstrožjo kaznijo. “Gola posvečam Igorju Benedejčiču, želim mu čimprejšnje okrevanje in da bi bil kmalu spet med nami,” je najprej povedal Škofjot.

Kaj je bilo proti Latviji drugače kot proti Avstriji?

Za člansko reprezentanco je Domen Črnigoj debitiral na prijateljski tekmi marca lani proti Avstriji

“Dobro smo analizirali prejšnjo tekmo in videli, kje smo delali največje napake. Na tej tekmi smo žogo spustili na tla in igrali. Že res, da je Latvija manj zahteven nasprotnik, a smo si ustvarili res veliko priložnosti in takoj zadeli, kar nam je potem omogočilo lažje delo. Lahko bi še bolj izdatno zmagali.”

Kaj ta zmaga pomeni za nadaljevanje kvalifikacij?

“Prinesla je dvig samozavesti vsakega posameznika in tudi celotne ekipe, pomembna je, ker nas še vedno ohranja v igri za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Morali smo zmagati in to nam je tudi uspelo.”

Lahko bi tudi dosegli hat-trick. Vas je zamikalo izvajanje enajstmetrovke?

“Kdor me bolje pozna, ve, da sem igralec za ekipo, torej svojo igro podrejam potrebam ekipe, zato niti za sekundo nisem pomislil, da bi šel sam izvajati enajstmetrovko. Izboril sem penal, ki ga je izvedel Jojo. S tem nimam težav.”

So vas Latvijci kaj presenetili s postavitvijo? Proti Poljski in Izraelu se niso postavili tako obrambno.

“So, ja. Ogledali smo si tekmo s Poljaki in Izraelci, kjer so imeli Latvijci tudi nekaj lepih priložnosti za zadetek. Mogoče so se iztrošili, ampak mi smo se tako postavili, da niso imeli nobene resne možnosti za presenečenje.”

Kaj vam osebno pomenita zadnji dve tekmi z različnima slovenskima obrazoma?

“Vesel sem za priložnosti, ki jih dobivam, in želim se po naj boljših močeh oddolžiti na terenu. Vesel sem zadetkov, kar mi daje motiv za trdo delo naprej tudi v klubu. Z zmagovitim nizom moramo nadaljevati jeseni.”

Kam sodi ta tekma v vaši karieri?

“Lahko bi rekel, da kar na vrh. Najprej je debi v reprezentanci, potem prvi zadetek, ki ti ostane za vedno v spominu. Najprej sem poklical očeta (Ludvika Črnigoja, op.a), doma so vsi srečni. Rekel je, da so v treh koprskih lokalih pili kar na moje ime in da bom moral po prihodu domov poravnati račun za zapitek.”

Poljska je sama na vrhu skupine, potem pa ste točkovno povsem blizu štiri ekipe.

“Vse je še odprto, ne smemo popuščati, saj bo to enakovreden boj. Enostavno moramo zbirati točke.”

Kako pa je z vašim klubskim statusom?

“Bomo videli. Najprej se odpravljam na krajši dopust. Nekaj se premika in pričakujem, da se bo moj klubski status razjasnil v naslednjih desetih dnevih, kar pomeni, da bi bil tudi dopust lahko malo daljši.”


Najbolj brano