Zaključna pravljica pri kalu

Pravljično leto v komenski knjižnici je imelo tudi pravljični zaključek. Ob kalu na Lužah so predstavili slikanico mlade vsestranske ustvarjalke Zale Černe iz Vojščice, ki je z bralci delila zgodbo o brezpogojnem prijateljstvu in sprejemanju drugačnosti.

 Foto: Ožbej Černe
Foto: Ožbej Černe

KOMEN > Zala Černe trenira tajski boks, obiskuje solo petje, poje v pevskem zboru, napisala je zgodbo in scenarij za muzikal Sama v dvoje, ki je nastal v sodelovanju s plesno šolo Plesne sanje. Na mednarodnem literarnem natečaju v Schwanenstadtu je med 779 udeleženci njena zgodba Oli in Tom dosegla 2. mesto v kategoriji srednjih šol. Prevedena je bila tudi v italijanščino in angleščino in v vseh treh jezikih (s slovenščino) posneta na zgoščenko, za kar je poskrbel Radio Koper.

Zgodbo malega račka, ki je bil zaradi svoje drugačnosti zapostavljen od sovrstnikov, so z otroki, ki obiskujejo pravljične urice v knjižnici, predstavili med račkami na komenskem kalu. “Ves dan sem trepetala, ali bo vreme zdržalo, da lahko izvedemo zaključno pravljico za otroke, tako, kot si zaslužijo. Brez njih in staršev, ki podpirajo delo knjižnice, takih lepih dogodkov ne bi bilo! Bilo je čarobno!” je povedala vodja komenske knjižnice Marija Umek.


Najbolj brano