Primorsko veselje in primorska žalost

Eden bo slavil, drugi pa žaloval. Takšen scenarij bo gotovo obveljal po jutrišnji tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo. V novogoriškem športnem parku bo okoli 19. ure jasno, kako se bodo porazdelile vloge med Novogoričani in Sežanci.

Kdo bo skočil v prvo ligo: Novogoričani (v modro-belih dresih) ali Sežanci?

 Foto: Leo Caharija
Kdo bo skočil v prvo ligo: Novogoričani (v modro-belih dresih) ali Sežanci?  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, SEŽANA > Cherrybox24 Tabor prinaša na povratni dvoboj prednost 2:1. Izid pušča še marsikaj odprtega, rezultatska negotovost pa bo oba tekmeca prisilila, da razmišljata hkrati o napadu in tudi obrambi. Gorici zaradi gola v gosteh jutri zadostuje že zmaga z 1:0, Sežanci bi napredovali tudi z neodločenim izidom in celo ob porazu (2:3, 3:4 ...) z golom razlike.

Niso izključeni seveda niti podaljški po 90 minutah ali celo enajstmetrovke po 120 minutah oziroma zadnjem žvižgu ljubljanskega sodnika Radeta Obrenovića, če bi Gorica povratni dvoboj dobila z 2:1. Novogoričani bodo skušali čim prej pozabiti prvi polčas iz Sežane in graditi na prikazanem iz drugega. Z ali brez načetega kapetana Žige Lipuščka, ki ga tako kot pred prvo tekmo spremljajo bolečine v mišici. “Priznati je treba, da smo prvi polčas v Sežani odigrali katastrofalno. Morda nas je zavrla slaba dnevna forma ali pa prevelika želja, zaradi katere smo tekmo začeli v krču. Naposled smo glede na okoliščine izvlekli celo znosen poraz, ki bi ga lahko v nadaljevanju zasukali tudi v precej ugodnejši izid. V nedeljo moramo odigrati popolno tekmo, verjamemo, da nam lahko uspe,” je povedal Lipušček.

Brezplačen vstop

Če se je na prvi tekmi v Sežani kljub slabemu vremenu in delovnemu dnevu zbralo več kot 1000 gledalcev, si lahko še višji obisk obetamo jutri. Vstop v športni park bo namreč brezplačen, tako kot je bil na zadnjih dveh domačih prvenstvenih tekmah Gorice.

Pri Taboru po zmagi na prvi tekmi ni bilo niti sledu o kakšni evforiji, saj se v klubu zavedajo, da je za njimi le prvi polčas kvalifikacij. Drugi, zahtevnejši pa jih še čaka. Najbrž Sežancem posebnega motiva za jutrišnji obračun ni potrebno vcepljati. V sredo so na eni strani pokazali svojo čvrstost in tudi ranljivost s padcem v igri. “Dobro vemo, da nas jutri čaka zelo zahtevna tekma,” poudarja trener Andrej Razdrh. Fante je pred prvo tekmo uspel tudi psihološko dobro pripraviti, po srečanju pa najbolj obžaloval poceni zadetek Etiena Velikonje iz enajstmetrovke. “V današnjem nogometu je vsak izid varljiv, tudi 3:0, če nisi 100-odstotno pri stvari.” Razdrh si ne beli glave, koga bo jutri poslal v ogenj. Zelo verjetno bo to povsem ista enajsterica igralcev, ki je začela tekmo v sredo.

“Pričakujem zelo težko tekmo. S prvo se ne obremenjujemo več, za nas je izid še vedno 0:0. Za veselje po koncu tekme bo potrebno tudi veliko sreče. Cilj je visoko postavljen, če nam bo uspelo, bo lepo, če ne pa bomo videli, kako naprej,” je nekoliko zagonetno končal Razdrh, ki ima tudi za v prihodnje veljavno pogodbo s sežanskim klubom.

Medtem ko so nogometaši mirni. pa so navijači precej bolj evforični. Temu primerno je pričakovati številčno podporo s Krasa v Novi Gorici. Klub organizira tudi avtobusni prevoz, več podatkov je na facebook strani NK Tabor.


Najbolj brano