677.000 evrov za druga stanovanja

Četrtkova javna dražba občinskih nepremičnin - šestih stanovanj v mestu in večstanovanjskega objekta v Spinčičevi ulici - je bila uspešna. Z izjemo stanovanja v Gregorčičevi ulici so vse prodali, župan Danilo Markočič je “zelo zadovoljen”, za 10. julij pa napovedujejo novo dražbo.

Na četrtkovi dražbi občini ni uspelo prodati le stanovanja v mansardi 
objekta na Gregorčičevi 62. Znova ga bodo prodajali 10. julija.
Na četrtkovi dražbi občini ni uspelo prodati le stanovanja v mansardi objekta na Gregorčičevi 62. Znova ga bodo prodajali 10. julija. 

IZOLA > Čeprav občini 53 kvadratnih metrov velikega stanovanja na Gregorčičevi 62 za izklicno ceno 82.000 evrov ni uspelo prodati, je na dražbi iztržila skupaj 677.000 evrov, kolikor se je nadejala. Pri štirih drugih stanovanjih so namreč (v korakih po 1000 evrov) dvignili ceno, saj se je zanje potegovalo več dražiteljev.

Dvignili so jo tudi za tri stanovanja (velika 51, 91 in 70 kvadratnih metrov), 33 kvadratnih metrov poslovnega prostora in dva kvadratna metra skladišča na Spinčičevi 3, in sicer z 250.000 na 295.000 evrov. Za 27.000 evrov več so prodali 72 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Koprski 3, torej za 107.000 evrov.

Tudi razpis za oddajo stanovanj

V ponedeljek bo občina objavila nov javni razpis za oddajo desetih neprofitnih stanovanj, rok za prijavo bo 28. junij. Več informacij bo najti na spletni strani Komunale in v elektronskih uradnih objavah na spletni strani občine. V občinski upravi dodajajo še, da je zagotavljanje stanovanj za mlade in mlade družine ena od njihovih prioritet.

Župan Danilo Markočič je z izkupičkom zelo zadovoljen, kot pravi. Občina se je odpovedala nekdanjim neprofitnim stanovanjem, ki jih je povsem povozil čas in jih je treba celovito prenoviti. V večini zamaka, nimajo urejenega ogrevanja, nekatera so brez sanitarij ali lastne kopalnice oziroma so dostopna samo peš. S kupnino bodo na novo uredili osem neprofitnih stanovanj, tri na Smrekarjevi 52 in pet v kletni etaži na severni strani neprofitnega bloka Livade. V Smrekarjevi ulici bodo uredili tudi poslovni prostor.

10. julija bodo pripravili že novo javno dražbo in na njej ponudili stanovanje na Gregorčičevi 62 pa še nekaj drugih dotrajanih nepremičnin. Koliko in katere, še ne vedo, ker niso še pripravili seznama.


Najbolj brano