Z najbolj hvaležnim gostom

Tekmovalni vrhunec 32. prvenstvenega kroga bo jutri, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila najmočnejša slovenska kluba Maribor in Olimpija. Sicer pa utegne po vsebinski plati biti zanimiv že današnji uvod v Domžalah, kjer gostuje Gorica.

Shamar Nicholson (levo) je na zadnjih obračunih povzročil največ 
preglavic novogoriški obrambi.  Foto: Leo Caharija
Shamar Nicholson (levo) je na zadnjih obračunih povzročil največ preglavic novogoriški obrambi.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Novogoričani se v letošnji sezoni ne morejo prav pohvaliti s pozitivnim izkupičkom medsebojnih dvobojev proti tekmecem iz prve SNL. Najboljšo bilanco imajo prav z Domžalami. Novogoričani so dobili obe domači tekmi, v domžalskem športnem parku pa so se treh točk razveselili gostitelji. Če se bo nadaljeval sezonski trend, naj bi zmaga pripadla Domžalčanom, ki so po uvrstitvi na prvenstveni lestvici tudi papirnati favoriti. Novogoričani so spomladi neporaženi ostali le na gostovanjih pri sosedih na lestvici, Rudarju in Triglavu. Oba remija utegneta biti v okoliščinah lova na odrešilno osmo mesto še pomembna, posebej v primeru enakega seštevka točk po 36. krogu.

Sicer pa o preračunljivosti v novogoriškem taboru ni govora. “Nismo v položaju, ko bi lahko izbirali tekmeca ali tekmo. Na vso moč je treba odigrati preostalih pet dvobojev. Tekmovalni ritem je zgoščen, a takšen je bil tudi v zadnjih dveh tednih. Igrali bodo nogometaši, ki so v najboljši formi. V dvoboju z Domžalami jo bomo potrebovali, prav tako pogumen pristop. Ostali bomo zvesti svojemu slogu in poskušali ponoviti predstavo iz drugega polčasa proti Mariboru,” je povedal trener Gorice Saša Kolman. Na včerajšnjem treningu je Novogoričane pral dež, vremenska napoved za danes je bistveno obetavnejša.

6

točk so v letošnji sezoni Novogoričani iztržili proti Domžalam

Precej bolj nepredvidljiv je razvoj dogodkov na igrišču. Ob jesenski zmagi Novogoričanov je v strelskih vajah, pri katerih so prednjačili Domžalčani, edini gol padel iz enajstmetrovke. Dosegel ga je Osuji Amarachi. Nigerijec bo zavoljo rdečega kartona z Mariborom preskočil obračun v Domžalah, ki stavijo na strelsko formo in atletske sposobnosti Shamarja Nicholsona. Jamajčan je tresel mrežo Gorice tako na drugem kot tudi tretjem medsebojnem obračunu z Gorico. Moštveni učinek je bil spremenljiv. Jeseni so se Domžalčani razveselili zmage 3:1, spomladi pa so Novogoričani po zaostanku 0:1 uprizorili zmagoviti zasuk.

Kot na dlani je, da mreži tudi danes ne bosta obmirovali, s precejšnjo verjetnostjo lahko napovemo tudi več zadetkov. Le enkrat to pomlad se je Domžalčanom in Novogoričanom primerilo, da niso dosegli gola. Gostitelji imajo tudi dolgo klop, v udarni enajsterici je praktično nedotakljiv le ideolog igre in kapetan Senijad Ibričić. Domala nepogrešljiva v zasedbi Simona Rožmana pa sta tudi primorska člena zvezne vrste, Amedej Vetrih in Adam Gnezda Čerin.


Najbolj brano