Koprčani pred kvalifikacijami

Ekipa Mirana Srebrniča nezadržno koraka k naslovu prvaka tretje SNL zahod, ki prinaša vstopnico za kvalifikacije za vstop med drugoligaše. Velik korak proti cilju je Koprčanom uspel s sobotno zmago proti glavnemu konkurentu v boju za prvo mesto Tolminu, ki so ga odpihnili s kar 8:0.

Tako je Luka Badžim na Bonifiki dosegel drugi gol za Koper. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tako je Luka Badžim na Bonifiki dosegel drugi gol za Koper. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Po dolgem času se je na koprskih tribunah spet zbralo lepo število gledalcev. 400 ljubiteljev nogometa je - tudi zavoljo zadnjega medsebojnega obračuna Kopra in Tolmina na Bonifiki, ki so ga slednji dobili s 4:2 - pričakovalo bolj napeto tekmo. Uvodoma so imeli žogo več v nogah gostje, a brez konkretnih zaključkov akcij. So pa zato svojo prvo nevarno akcijo v zadetek pretvorili gostitelji. Po podaji iz kota je žoga prišla na rob kazenskega prostora, Edi Baša pa je s strelom v vratarjev desni kot gostitelje povedel v vodstvo. Koprčani so do konca polčasa prek Luke Badžima prednost podvojili.

Medtem ko si gostje priložnosti niso priigrali, so kozli svoje izkoriščali. Zmagovalca je po dveh hitrih zadetkih (v 50. in 55. minuti) dokončno odločil razpoloženi Baša. Tudi po visokem vodstvu so Koprčani nadaljevali z učinkovito igro v napadu. Za 5:0 je po asistenci Baše zadel tudi domači kapetan Ivica Guberac. Do konca srečanja je dva zadetka prispeval še Mario Sačer, enega pa je dodal Stipe Vrdoljak.

Koper: TKK Tolmin 8:0 (2:0)

ŠRC Bonifika, gledalcev: 400. Sodnik Žnidaršič (Kranj). Strelci - 1:0 Baša (10), 2:0 Badžim (39), 3:0 Baša (50), 4:0 Baša (55), 5:0 Guberac (66), 6:0 Sačer (69), 7:0 Vrdoljak (79), 8:0 Sačer (88).

Koper: Bužan, Opara (od 69. Gajšek), Cerovec, Guberac, Vrdoljak, Badžim, Glavaš (od 69. Angov), Baša (od 69. Petrović), Hadžić, Štromajer (od 58. Sačer), Andjelić (od 45. Tomić). Trener: Miran Srebrnič.

Tolmin: Bova, Kutin (od 46. Kucalović), Kos (od 79. Perše D.), Šturm J., Zornik, Rakušček (od 78. Kumer), Šturm D., Kavčič, Perše M., Kravanja (od 78. Rutar), Šuligoj. Trener: Jan Kragelj.

Luka Badžim (igralec Koper): “Zares smo si želeli te zmage, saj smo vedeli, kaj nam prinaša. Pred tekmo smo bili motivirani, a dejstvo je, da tako visoke zmage ni pričakoval nihče.”

Tine Zornik (kapetan TKK Tolmin): “S sezono smo lahko zadovoljni. Koper je bil favorit že pred začetkom, saj smo vnaprej vedeli, da gre za kakovostno ekipo.”


Najbolj brano