Zaplesali so na konicah prstov

Portorož je znova živel v duhu baleta. Na odru Avditorija je pred dnevi zaplesalo več kot 80 plesalk med šestim in 19. letom starosti. Predstavile so znanja, pridobljena na mednarodni baletni delavnici Viaggio Danza.

Mednarodne plesne delavnice so se udeležile plesalke iz desetih 
držav.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Mednarodne plesne delavnice so se udeležile plesalke iz desetih držav.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Na tretji mednarodni delavnici baleta in plesa Viaggo Danza 2019 v portoroškem Avditoriju se je pod taktirko šestih plesnih mojstrov plesalo več dni. Zbrale so se plesalke iz Nemčije, Italije, Slovenije, Turčije, Japonske, Bosne in Hercegovine, Srbije, Rusije, Francije in Avstralije, ki so se urile tako v profesionalnih kot ljubiteljskih plesnih korakih.

Projekt sta pripravili Monica Merlo, ki v Münchnu vodi Baletno šolo in akademijo Bottaini Merlo International Center of Arts - BMICA, ter Laura Magni, vodja šole Let's dance school, ki sta pritegnili še Alena Bottaina, direktorja šole BMCA, Kiro Lokotkovo, ki je poleg baleta predstavila še karakterni ples, Lauro Adami in Aigo Keller Ginsberg, ki se je posebej posvetila tudi igri in muzikalu.

Mladi udeleženci so pokazali znanja klasičnega baleta, muzikala, sodobnega plesa in karakternega plesa, plesali pa so še v skupinah in posamezno. Živahno plesno dogajanje, ki ga lahko pogosto vidimo na odru Avditorija, je pozdravil tudi piranski župan Đenio Zadković, ki je zbrane plesalce nagovoril z besedami, da v občini podpirajo njihova prizadevanja, saj mednarodna delavnica Viaggio Danza vzgaja mlade v ljubezni do plesa. Projekt se bo v Portorož vrnil že prihodnje leto in se utrdil kot tradicionalna velikonočna prireditev. Obenem pa je mednarodna delavnica priložnost za srečevanja študentov z različnih šol, in je šola življenja, ki spodbuja mlade k učenju in razvoju klasičnega in sodobnega plesnega znanja tako na amaterski kot profesionalni ravni.


Najbolj brano