Srečanje ajdovskih občanov 80 plus

Rdeči križ Ajdovščina je danes gostil že tradicionalno srečanje občanov ajdovske občine, starih 80 in več let. Povabilu se je odzvalo približno 160 občanov, ki so druženje izkoristili za ponovno snidenje in klepet ter obujanje spominov z nekdanjimi sodelavci, prijatelji in znanci.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Sobotni dan so jim ob sodelavcih in prostovoljcih Rdečega križa s kulturnim in zabavnim programom polepšali učenci Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, Folklorno društvo Vipava, kvartet Pod Skalco in skupina Mali Holivud Medgeneracijskega centra pri Ljudski univerzi Ajdovščina.

Zbrane je v imenu območnega združenja pozdravil njegov predsednik Rajko Troha. Ajdovski župan in častni pokrovitelj srečanja Tadej Beočanin se je vsem zbranim zahvalil za njihov doprinos k razvoju občine ter med drugim poudaril, da so s svojim delom zgled mlajšim generacijam. Na teh pa je, po njegovih besedah, odgovornost, da svojo energijo usmerijo v zagotavljanje socialnih, zdravstvenih in ekonomskih pravic starejših.

“Posebej sem vesel, da imamo v ajdovski občini številne organizacije, ki skrbijo za aktivno starost in preplet medgeneracijskega sodelovanja. To je tisto, kar tudi na občini spodbujamo, saj si želimo, da ste čim bolj dejavni in vključeni v vse sfere našega delovanja,” je poudaril župan.


Najbolj brano