Postavili so dobre temelje za prihodnost

Vaterpolo društvo Koper Primorska je jeseni začelo nastopati v A2 Triglav regionalni vaterpolo ligi in tako po dolgih slovenski vaterpolo spet vrnilo na mednarodno sceno. V prvi sezoni so Koprčani s petimi zmagami in enim neodločenim izidom zasedli deveto mesto med dvanajstimi ekipami.

Z novim bazenom so se v Kopru tudi vaterpolistom razširila obzorja. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Z novim bazenom so se v Kopru tudi vaterpolistom razširila obzorja. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V koprskem vaterpolo društvu so z vrnitvijo izkušenih Roka Crnice in Tea Galića lani poleti zaokrožili sicer precej mlado in tekmovalno neizkušeno študentsko ekipo s člani Univerze na Primorskem, Univerze v Ljubljani in Univerze Trst. Poleg Slovencev so bili v ekipi še trije Srbi, štirje Italijani, Rus ter Hrvat, zaradi neuigranosti pa so v tekmovanje stopili s precej negotovosti. Prvo točko so iztržili že na prvi domači tekmi proti Valjevu, na drugi domači tekmi pa so že prvič zmagali. Sledili sta še zmaga nad Galebom iz Makarske ter nesrečen domač poraz za en gol proti Zadru. V gosteh so morski psi, ki so imeli vso sezono težave zaradi bolnih in poškodovanih igralcev, sprva nanizali serijo porazov.

“Ekipe, od katerih naj bi bili po napovedih boljši, smo nazadnje tudi premagali. Pri tem smo pokazali tudi zrelo igro na rezultat, vsakič pa smo izkoristili vse razpoložljive sile. Bili smo uspešni in izpolnili smo osnovni cilj, čeprav je v ekipi vedno kdo manjkal,” je sezono analiziral srbski trener na koprski klopi Nebojša Obradović. Poudaril je predvsem zaključni del lige. V končnici za uvrstitev od sedmega do dvanajstega mesta so namreč Koprčani najprej doma ugnali zagrebški Medveščak in potem slavili še na gostovanjih v Makarski in v Kotorju, kar je na koncu zadostovalo za deveto mesto. “V drugem delu sezone smo z rezultati samo še potrdili naš cilj - uvrstitev med osmim in desetim mestom. Poleg tega smo v delo ekipe priključili še nekaj obetavnih domačih fantov. Zdaj nas čaka še preostanek tekmovanja v slovenski ligi, kjer smo za zdaj še neporaženi in potrudili se bomo, da bi tako tudi ostalo. Najbolj pomembno je, da se bomo sedaj lahko bolj posvetili delovanju kluba in se bolje organizirali tudi glede mladinskega pogona. Pri članski ekipi pa bomo skozi preostale tekme v domačem prvenstvu že postavili jedro za naslednjo sezono. Do sredine maja bomo delo natančno analizirali, tako da bomo že vedeli, na koga lahko računamo v naslednji sezoni. Postopno bi radi sestavili ekipo, v kateri bi bili domači igralci še bolj konkurenčni in bi še dodatno rasli z nabiranjem izkušenj v jadranski ligi,” dolgoročno razmišlja trener Obradović.

Nebojša Obradović

trener VD Koper

“Lahko se bomo bolj posvetili delovanju kluba in se bolje organizirali tudi glede mladinskega pogona.”

Medtem je koprski tabor že zapustil prvi strelec moštva in z 39 goli tretji strelec mednarodne lige Đorđe Šormaz. Ne glede na njegov odhod pa Koper Primorska ostaja absolutni favorit za osvojitev državnega naslova.


Najbolj brano