Direktorji čakajo svetnike

Svet zavoda Kulturnega doma Nova Gorica je direktorici Pavli Jarc dal pozitivno mnenje za novi mandat na tem mestu. Imenovanje pa mora potrditi mestni svet, ki bo zasedal prihodnji teden. Odločali bodo tudi o tem, ali bo Aleš Markočič še en mandat direktor poklicnih gasilcev.

Svet zavoda Kulturnega doma Nova Gorica je direktorici Pavli Jarc 
dal pozitivno mnenje za novi mandat, imenovanje pa  mora 
potrditi mestni svet. Odločali bodo tudi o tem, ali bo Aleš Markočič 
še en mandat direktor poklicnih gasilcev.
Svet zavoda Kulturnega doma Nova Gorica je direktorici Pavli Jarc dal pozitivno mnenje za novi mandat, imenovanje pa mora potrditi mestni svet. Odločali bodo tudi o tem, ali bo Aleš Markočič še en mandat direktor poklicnih gasilcev. 

NOVA GORICA > Pavli Jarc, ki novogoriški kulturni dom vodi zadnje tri mandate, petletni mandat poteče julija. Na nedavnem razpisu je poleg njene svet zavoda prejel še eno prijavo, ki pa ni ustrezala razpisnim pogojem. Svet zavoda je Jarčevo, njeno poznavanje delovanja zavoda in načrte, tudi glede povezovanja prek meje, ki bo s kandidaturo za EPK še toliko bolj pomembno kot sicer, ocenil kot ustrezne in jo izbral z novo staro vodjo zavoda.

A to je šele prvi korak do novega petletnega mandata. Glavno besedo bodo namreč imeli najprej komisija mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki bo mestnemu svetu predlagala, ali naj mandat potrdi ali ne. Zadnje dejanje pa bo v rokah mestnih svetnikov.

Ti bodo zasedali prihodnji četrtek, ko bodo imeli na mizah še nekaj kadrovskih zadev. Med drugim bodo odločali, ali bo Gasilsko enoto Nova Gorica še en mandat vodil dosedanji direktor Aleš Markočič, ki ga je pred kratkim svet zavoda imenoval in zdaj čaka soglasje goriških občin. Kadrovska komisija novogoriške predlaga, naj mu svetniki dajo soglasje. Markočič, ki je tudi član komisije, se glasovanja kot že v prvo, razumljivo, ne bo udeležil.

Mestni svetniki bodo prihodnji četrtek glasovali še o pozitivnem mnenju k imenovanju Sonje Saksida za pomočnico direktorice novogoriške enote CSD Severna Primorska in soglasju k imenovanju Ester Košiček za direktorico Goriške lekarne.


Najbolj brano