Miran Srebrnič je trener Kopra

V koprskem klubu so potrdili pričakovano trenersko rošado. Na klop vodilne ekipe tretje slovenske nogometne lige zahod je sedel Miran Srebrnič. Včeraj je na Bonifiki že opravil prvi trening.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Uradna predstavitev enega od simbolov novogoriškega prvoligaša, s katerim je bil neločljivo povezan najprej kot igralec in nato kot trener praktično četrt stoletja, bo jutri v prostorih koprskega kluba. Mirana Srebrniča pa ognjeni krst v vlogi koprskega trenerja čaka v nedeljo v Vipavi, ki se ponaša z najdaljšim pozitivnim nizom v tretji SNL zahod. Neporažena je že dvanajst tekem, jeseni pa je slavila tudi na Bonifiki.

Sicer pa je koprska prednost udobnih sedem točk pred najbližjimi zasledovalci Tolminci, s katerimi so se razšli z remijem na začetku pomladi. Nato so se v vodstvu koprskega kluba zahvalili Damirju Milinoviću. Na klop je sedel klubski oglednik Novica Nikčević, ki pa je že od začetka dal vedeti, da trenersko vlogo prevzema le začasno.

Po treh zmagah na treh tekmah je člansko ekipo prepustil nasledniku. Namigov, da bo to Srebrnič, s katerim sta v Gorici sodelovala v različnih vlogah in obdobjih, je bilo precej. Pojavljati so se začeli že v pripravljalnem obdobju, ko se je Srebrnič kot gledalec mudil tudi v Kopru. Pozneje ga je bilo moč srečati na tretjeligaških prizoriščih v Tolminu, Vipavi, Mirnu ... Sicer pa koprski primat v prvenstvu tako ali tako ni vprašljiv. Do konca je še osem tekem, ki bodo bržkone služile kot spoznavanje in priprava ekipe na končnico za uvrstitev v drugo ligo. Koprske ambicije so seveda bistveno višje. Radi bi se vrnili na položaje, ki so jih v slovenskem nogometu pred prelomnico in selitvijo v najnižjo ligo že zasedali. Na igrišču pa naj bi vidnejše vloge spet pripadle domačim oziroma primorskim igralskim močem.


Najbolj brano