Zakaj je bila Bazoviška ulica spet razkopana?

Septembra lani so začeli obnavljati odsek Bazoviške ulice med Cankarjevim drevoredom in stičiščem s Pittonijevo ulico, končali so ga do novembra, prejšnji teden pa je bila Bazoviška ulica spet razkopana. Izkazalo se je, da so gradbinci popravljali stik asfalta med voznima pasovoma.

Odsek Bazoviške ulice je bil nedostopen od sredine  septembra do 
začetka  novembra, potem  pa še prejšnji teden.    Foto: Nives Krebelj
Odsek Bazoviške ulice je bil nedostopen od sredine septembra do začetka novembra, potem pa še prejšnji teden.  Foto: Nives Krebelj

IZOLA > Jeseni so opravili nujna investicijsko-vzdrževalna dela na vodovodnem sistemu, uredili so meteorno in fekalno kanalizacijo, pločnik in odsek na novo preplastili z asfaltom. Prejšnji teden je bila cesta spet zaprta za promet.

V občinski upravi, kjer so dela še v času županovanja Igorja Kolenca zaupali koprskemu Grafistu in zanje odšteli 120.000 evrov brez davkov, zagotavljajo, da niso pri načrtovanju obnove ničesar pozabili. “Ob prevzemu obnovljenega dela ulice je občina oporekala kakovosti asfalta, ki je bil površno vgrajen in nekakovostno utrjen. Nestrokovno so bili vgrajeni tudi kanalizacijski pokrovi,” pojasnjujejo v kabinetu župana Danila Markočiča. Da je bilo nekaj narobe s kanalizacijskimi pokrovi, so sklepali tudi mimoidoči, saj so videli, kako delavci dvigujejo in obračajo pokrove, za kar so morali najprej odstraniti asfalt.

V občinski upravi kljub temu poudarjajo, da sanacija poteka v sklopu reklamacije in na Grafistove stroške: “Občina nima dodatnih stroškov.” To potrjujejo v Grafistu: “Dodatne stroške bo plačal podizvajalec, ki je položil asfalt, podjetje Asfalti Ptuj. Moteč je bil videz stika asfalta med voznima pasovoma, zasukati so morali kanalizacijske jaške.”


Najbolj brano