Zmagovalec bo spet bliže zgornjemu delu lestvice

V taboru nogometašev Gorice so po zmagi nad Domžalami laže zadihali. Če bi jo nadgradili še z drevišnjimi točkami iz Velenja, potem bi spet ujeli priključek z zgornjim delom lestvice prve SNL.

Nogometaši Gorice (v belo-modrih dresih) bodo v Velenju želeli 
nadgraditi domačo zmago z Domžalami.  Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice (v belo-modrih dresih) bodo v Velenju želeli nadgraditi domačo zmago z Domžalami.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po 24. krogu bi utegnila biti v drugi polovici prvoligaške razpredelnice razmerja moči precej bolj jasna. Med seboj se bo namreč pomerila četverica, razvrščena od 7. do 10. mesta. Tekmovalni premor je za povrh postregel z različnimi popotnicami. Zadnjeuvrščeni Krčani so ustoličili novega trenerja, Andreja Panadića, ki se bo moral že na jutrišnjem domačem dvoboju s Triglavom lotiti reševanja potapljajoče se barke. Spremembe pa niso obšle niti Velenjčanov in Novogoričanov.

Rudar je izpeljal vsaj na papirju korenite notranje rošade. Almir Sulejmanović je napredoval in postal glavni trener, zanimivo pa bo videti, kakšne bodo poslej pristojnosti Marijana Pušnika v vlogi športnega direktorja. Mimogrede je velenjski klub dobil tudi novega predsednika, Petra Dermola, sicer tudi podžupana velenjske občine.

1 točka na lestvici loči sedmo Gorico in deveti Rudar.

V ND Gorica bodo redni občni zbor izpeljali v torek. Bistvenih sprememb ne bo, vprašanje pa je, kaj utegne prinesti majska volilna skupščina kluba. Na igrišču je odmevala ločitev z Andrejem Kotnikom. Bomo videli, ali bo vse skupaj prispevalo k poenotenju vrst. Prav moštveno povezanost je kot jeziček na tehtnici, ki bi zasukala negativni rezultatski niz, izpostavil trener Nermin Bašić. “Zdaj, ko so igralci po daljšem času spoznali, kako lep je zmagovalni občutek, ga bomo skušali še okrepiti. Tako kot se iz dneva v dan krepi moštveno ozračje na igrišču in izven njega. Velenjčani so neugoden tekmec, čaka nas zahteven dvoboj, po drugi strani pa se želimo čim prej odlepiti od spodnjega dela lestvice,” je pred včerajšnjim treningom povedal Bašić. Zaradi kartonov ne bo mogel računati na Žigo Lipuščka, ki ga bo verjetno tako kot proti Triglavu nadomestil Tine Kavčič. Načet je Vladimir Oršolić, kar lahko pomeni, da bi pred obrambno četverico v udarni enajsterici prvič to pomlad zaigral Rok Grudina.

Novogoričani so sicer v Velenju dobili jesenski dvoboj, zmagali so tudi na pripravljalni tekmi v Novigradu, a ima Rudar na domačem igrišču to pomlad še stoodstoten izkupiček. Z 1:0 je ugnal tako Muro kot Krško.


Najbolj brano