Apple naj bi čez dva tedna predstavil svojo video platformo

Ameriški tehnološki velikan Apple je za konec marca napovedal medijski dogodek, na katerem bi po pisanju francoske tiskovne agencije AFP utegnil predstaviti platformo za video pretočne vsebine po vzoru Netflixa, ki jo poznavalci pričakujejo že nekaj časa.

Apple namerava ustvarjati svoje originalne video vsebine, s čimer 
bi lahko izzvali velikana Netflix in Amazon Prime. Foto: pixabay.com
Apple namerava ustvarjati svoje originalne video vsebine, s čimer bi lahko izzvali velikana Netflix in Amazon Prime. Foto: pixabay.com

SAN FRANCISCO > Apple naj bi na takšno predstavitev namignil z vabilom na dogodek - ta bo potekal 25. marca -, ki prikazuje filmski odštevalnik časa in sporočilo "It's show time" (Čas je za zabavo).

Pričakujejo, da bo Apple predstavil podrobnosti svojih načrtov in tudi naložbo v trg, ki naj bi dosegla vsaj milijardo dolarjev. Po poročanju različnih virov pa naj bi se dogodku pridružili tudi igralki Jennifer Aniston in Reese Witherspoon ter režiser J.J. Abrams.

Govorice o Applovi širitvi na trg pretočnih vsebin se širijo že nekaj časa, saj želi velikan razširiti svojo ponudbo, da bi nadomestil izpad dohodkov na trgu pametnih telefonov.

Govorice je potrdil tudi glavni izvršni direktor Appla Tim Cook, ki je nedavno dejal, da namerava Apple ustvarjati svoje originalne video vsebine, s čimer bi lahko izzvali velikana Netflix in Amazon Prime, še piše AFP.


Najbolj brano