Za tekmovanja ne bo dober

Čeprav je že od ustanovitve brez zimskega bazena, Vaterpolo klub Gorica vztraja z vzgojo mladih in udeležbo na tekmovanjih. Načrtovani novogoriški bazen pa ne prinaša veliko veselja.

Novogoriški dečki  so pred kratkim uspešno tekmovali v Kranju. Foto: Matej Koder
Novogoriški dečki so pred kratkim uspešno tekmovali v Kranju. Foto: Matej Koder

NOVA GORICA > Zimska baza Novogoričanov je razpršena na tri objekte. Najmlajši se z osnovami plavanja in vaterpola seznanjajo v dveh učnih bazenčkih v kleti letnega mestnega kopališča, starejši pa v glavnem vadijo v izredno zasedenem in zato s termini skopo dostopnem čezmejnem zimskem bazenu v Štandrežu pri Gorici. Klub si pomaga z dopolnilnimi treningi v Kopru. Medtem je dolgoletna načrtovalska zgodba novogoriškega mestnega zimskega bazena le prišla do razpisa za izbiro izvajalcev gradnje objekta na območju betonskih teniških igrišč športnega parka.

Nove pridobitve, kot je načrtovana, pa se dolgoletni tajnik kluba in trener Matej Koder ne veseli tako kot na začetku: “Žal je kljub našim opozorilom bazen ostal premajhen in preplitek za organizacijo uradnih tekmovanj. Za kar veliko denarja bomo namesto športnega objekta dobili po zasnovi hotelski 25-metrski bazen, namesto sodobnega tekmovalnega, kakršnega bi si lahko tisti, ki o tem odločajo, ogledali v bližnjem Pulju.”

Kljub takšnim razmeram Novogoričani tekmujejo tako z mlajšimi selekcijami kot s člani. Selekcija U-11 je v Kranju odigrala prvi turnir državnega prvenstva. Med osmimi ekipami je zasedla peto mesto. Dečki U-13 so v tekmovalnem ritmu kot posojeni igralci Kamnika, fantje do 15 let pa na tak način igrajo za Koper. Klub je ob pomoči Koprčanov sestavil svojo kadetsko ekipo za tekme državnega prvenstva. Članska vrsta tekmuje v mednarodni amaterski lig Alpe Jadran. Po drugem mestu v uvodnem skupinskem delu so se Novogoričani prebili med osem najboljših klubov lige, domače tekme pa igrajo v novem zimskem bazenu Bonifika v Kopru.


Najbolj brano