S precejšnjo dozo elegance bo privabljal tudi družine

Razred B je bil v preteklih letih večino časa najbolje prodajan Mercedesov model v Sloveniji. S prihodom nove generacije, ki prinaša kopico nove tehnologije, nove motorje in svežo zunanjo podobo, bo zanj precejšen izziv. Namreč, tudi cena se je temu primerno dvignila.

V lanskem letu so prodali 349 primerkov tega vozila, povprečna 
starost kupca pa je bila 59 let. Foto: Peter Pirkovič
V lanskem letu so prodali 349 primerkov tega vozila, povprečna starost kupca pa je bila 59 let. Foto: Peter Pirkovič

Razred B je v primerjavi s prejšnjo generacijo pridobil na dimenzijah. V dolžino je daljši za 26 milimetrov (4,41 metra), tri centimetre je na dolžini pridobilo medosje (2,72 metra), širši je za en centimeter (1,79 metra), medtem ko so višino znižali za štiri centimetre (1,56 metra), hkrati pa je za 33 litrov manjši prtljažni prostor. Slednji zdaj meri 455 litrov, a bo od sredine leta dalje razred B opremljen z vzdolžno pomično zadnjo klopjo (za 14 centimetrov), kar bo pomenilo, da bo prostornina prtljažnika lahko znašala tudi 705 litrov. Za prevoz daljših predmetov bo čez čas na voljo tudi možnost preklopa sovozniškega sedeža, medtem ko se naslon zadnje klopi deli v razmerju 40:20:40.

Notranjost vozila je povsem prilagojena oblikovalski drznosti nemškega proizvajalca. Tako kot A je tudi B dobil možnost izbire dveh velikih 10,25-palčnih zaslonov, ki sta del MBUX vmesnika, s katerim se lahko voznik tudi pogovarja, če kupec doplača za glasovno upravljanje. Kot češnja na vrhu torte pa že zdaj obstaja možnost doplačila za sedeže, ki bodo zmogli hladiti in masirati.

Motorna paleta je v začetni fazi sestavljena iz štirih motorjev v več različicah. Vsi so štirivaljniki. 1,5-litrski B180d ponuja 85 kilovatov moči, dvolitrski (B200d in B220d) je na voljo s 110 ter 140 kilovati, pri izbiri bencinskih izstopa znan 1,3-litrski motor s 100 in 120 kilovati (B180 in B200), ki je kot edini na voljo z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, dodatno pa je na voljo še zmogljivi dvolitraš s 140 in 165 kilovati (B220 in B250). Pri slednjih dveh je tudi edina možnost izbire štirikolesnega pogona 4Matic. Veliko poudarka namenjajo tudi varnosti. Razred B je serijsko opremljen s sistemom za samodejno zaviranje, katerega kamera prepoznava pešce in kolesarje, prvič so na voljo zmogljivi LED žarometi (multibeam) in paket kamer, ki omogočajo 360-stopinjski pregled nad vozilom, niso pozabili omeniti možnosti delne avtonomne vožnje, sistema za prepoznavo vozil v mrtvem kotu (tudi pri vzvratni vožnji) in asistenta za bočni veter.

Najcenejši B stane 25.870 evrov, opremljen je z 1,3-litrskim motorjem. Sredi leta, ko v ponudbo prihajata še B160 in B160d, bo vstopna cena zanj še nekoliko nižja. A večina prodaje bo še naprej slonela na izvedbi B180d, ki zdaj po rednem ceniku stane 28.410 evrov, z nekaj dodatnimi željami pa ta zraste prek 30 tisočakov.


Najbolj brano