Telečji hrbet in popečeni radič
Sobota
17. 02. 2019, 10.00
, posodobljeno: 10. 03. 2019, 16.48
Sestavina za 4 osebe:
800 g telečjega hrbta
100 g
bele polente
50 g
mehkega sira
8 glavic goriškega radiča
sol, poper, oljčno olje
Telečji hrbet popopramo in posolimo. Damo ga v vakuum vrečko in ga pri nizki temperaturi kuhamo sedem ur. Belo polento skuhamo v vrelem kropu na mehko, posolimo in vanjo vmešamo mehek sir. Telečji hrbet vzamemo iz vrečke, shranimo omako in meso na hitro opečemo. Pred serviranjem ga razrežemo na srednje velike kocke. Glavice radiča prerežemo na pol, pol jih ohranimo cele, pol listov razrežemo na trakce in na hitro popražimo v ponvi na ekstra deviškem oljčnem olju. Žlico ali dve polente razmažemo na krožnik, nanjo položimo kocko ali dve telečjega hrbta, dodamo prepražen radič in pokapamo z omako, ki nam je ostala v vakuum vrečki.
Recept je pripravil Matej Vodan iz Oštarije Žogica v Solkanu.