Zmagali z igro za pozabo

Čeprav so bili favoriti, so se Koprčani za domačo zmago v 17. krogu prve DRL Koprčani precej namučili. Hrastnik, ki je ena slabših ekip v ligi, je rumeno-modrim nudil dober odpor, a vseeno izgubil - 24:26. Varovancem Uroša Rapotca je uspelo vknjižiti dve pomembni točki, a sobotno predstavo bo treba čimprej pozabiti.

Grega Krečič je k sobotni zmagi Kopra prispeval sedem zadetkov. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Grega Krečič je k sobotni zmagi Kopra prispeval sedem zadetkov. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Edini primorski prvoligaš, ki se krčevito bori za mesto med prvimi šestimi ekipami, je na uvodnih dveh tekmah spomladanskega dela prvenstva razočaral. Resda so Koprčani z zahtevnega gostovanja v Trebnjem prinesli točko in v soboto premagali Hrastnik, a dejstvo je, da z igro niso navdušili. Če je bil Trimo v prejšnjem krogu trši oreh (ne nazadnje je pred dnevi premagal tudi Celjane) in mu Kopru ni uspelo vsiliti svojega ritma, bi na domači tekmi proti Hrastniku pričakovali drugačen pristop. “Pričakoval sem težko tekmo, predvideval sem, kaj nas čaka. Fante sem opozarjal, tudi trenirali smo z miselnostjo, da ne smemo nikogar podcenjevati, ampak očitno so menili, da bodo zlahka opravili s Hrastnikom. Na srečo smo na koncu uspeli zmagati in izvleči dve točki,” z ležerno miselnostjo svojih varovancev ni bil zadovoljen trener Uroš Rapotec.

Dejstvo, da se je proti Hrastniku med strelce vpisalo samo šest rokometašev, je zgodba zase. Koprskim rokometašem strel ni stekel, hitre igre ni bilo, za nameček pa so gostje pokazali zobe. Hrastnik je Primorcem uspel vsiliti počasnejši ritem igre. O tem priča tudi nizko število zadetkov predvsem v prvem delu. Prednost so gostje izpustili šele v 21. minuti, ko je Grega Krečič (7/7) z dvema zaporednima zadetkoma poskrbel za vodstvo Kopra z 9:8. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 11:11.

Koper: Dol Tki Hrastnik 26:24 (11:11)

Športna dvorana Bonifika, gledalcev 800 sodnika: Vidic in Leskovec.

Koper: Haseljić, Grlj, Dolenc, Grzentič, Krečič 7, Matijašević 1, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 8 (3), Sokolič 3, Zugan, Marić, Planinc 4 (3), Stopar, Bratkovič 3 (1).

Hrastnik: Seme, Brilej 1, Klepej 5, Grušovnik 2, Pintar 1, Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek 3 (3), Cigler 1, Ramić 2, Ribič 1, Simončič 1, Nunčič, Koprivc 5.

Sedemmetrovke: Koper 7 (9), Hrastnik 3 (4); izključitve: Koper 4, Hrastnik 10 minut.

Tudi v preteklosti so Koprčani že znali odigrati neprepričljivo v prvem delu, potem pa so v nadaljevanju dvignili raven igre. Podobno je bilo tokrat. Uvodnih deset minut nadaljevanja je prineslo nekaj hitrih zadetkov, s katerimi so pobegnili gostom (v 39. minuti je bilo 17:13). Zdelo se je, da se bo tehtnica prevesila na stran Kopra, a s tem se Hrastničani niso strinjali. Primorce so počasi lovili in jih pred zadnjimi desetimi minutami tudi ujeli (20:20). V končnici je na sceno stopil kapetan Žiga Smolnik, zabil kar štiri od zadnjih petih koprskih zadetkov in zapečatil zmago. Pomembni točki sta tako ostali doma, igra pa je za čimprejšnjo pozabo. “Vse tekme so pomembne, točke moramo zbirati. Na sredini lestvice je veliko ekip izenačenih. Dve točki sta tu, z igro pa ne smemo biti zadovoljni. Manjkali so hitri prehodi v napad, zgrešili smo stoodstotne priložnosti, ob tem pa tudi napravili veliko tehničnih napak. Še sreča, da smo zmagali,” je po tekmi dogajanje komentiral kapetan Smolnik, ki se je še pravočasno prebudil v drugem polčasu, ko je dosegel sedem od svojih osmih golov.


Najbolj brano