Pri urejanju ankaranskega pokopališča bodo imeli besedo tudi krajani

Eden prednostnih načrtov Občine Ankaran je ureditev ankaranskega pokopališča. Medtem ko pripravljajo javni natečaj za izbor najprimernejše idejne zasnove, k besedi vabijo tudi javnost. Prvi javni posvet na to temo bo v četrtek, 7. februarja, ob 18. uri v prostorih Osnovne šole Ankaran.

Ankaransko pokopališče je začela graditi koprska občina še za 
časa župana Dina Pucerja, ko ga je nasledil Boris Popovič, pa se je 
gradnja ne le ustavila, temveč ga je  občina prodala družbi Grafist, 
ki je tam zasnovala turistične vile.

 Foto: Alenka Penjak
Ankaransko pokopališče je začela graditi koprska občina še za časa župana Dina Pucerja, ko ga je nasledil Boris Popovič, pa se je gradnja ne le ustavila, temveč ga je občina prodala družbi Grafist, ki je tam zasnovala turistične vile.  Foto: Alenka Penjak

ANKARAN > “Lastno pokopališče in dostojno izvajanje pokopališke dejavnosti v domačem okolju je dolgoletna želja Ankarančank in Ankarančanov. Zaključek nekega žalostnega obdobja, ko pokopališča v Ankaranu nismo smeli imeti, nas verjetno vse navdihuje s smelimi razmišljanji in željami po izgradnji še pristnejših družbenih odnosov naše lokalne skupnosti,” je začetek aktivnosti za ureditev pokopališča pospremil župan Gregor Strmčnik.

Župan Gregor Strmčnik k razmisleku, kako urediti pokopališče poleg stroke vabi tudi domačine.

V občinski upravi pripravljajo javni natečaj za izbor idejne zasnove pokopališča. Ob tem pa vabijo k sodelovanju tudi krajane, ki jih nameravajo redno obveščati o vseh korakih do končne ureditve pokopališča. Vabijo jih, da posredujejo svoje predloge, ki jih bodo obravnavali v postopku načrtovanja. V ta namen pripravljajo nekaj posvetovalnih dogodkov, prvega že ta četrtek, 7. februarja, ob 18. uri v prostorih Osnovne šole Ankaran.

Javnemu posvetu bo sledila anketa, ki jo bodo občani prejeli na dom, od 11. februarja pa bo dostopna v papirni obliki na sedežu Občine Ankaran in v elektronski obliki na njeni spletni strani. Predstavnika javnosri bodo nato vključili tudi v komisijo za ocenjevanje prispelih natečajnih predlogov.


Najbolj brano