Drevišnje točke štejejo dvojno

Daljši premor v moškem državnem prvenstvu so ekipe prekinile prejšnji teden, ko so zaigrale v pokalu Slovenije. Koprčani so se prek Šmartnega zanesljivo prebili med najboljših osem, kjer pa niso imeli sreče z žrebom - gostovali bodo v Velenju. Že drevi jih čaka pomembna tekma v prvi DRL, saj bodo ob 20. uri gostovali pri neposrednem konkurentu za uvrstitev v ligo za prvaka Trimu iz Trebnjega.

Žiga Smolnik  (v rumeno-modri opravi) je s Trebanjci odiral že 
veliko tekem. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Žiga Smolnik (v rumeno-modri opravi) je s Trebanjci odiral že veliko tekem. Foto: Zdravko Primožič/FPA

TREBNJE > Primorci se že slab mesec pripravljajo na odločilni del državnega prvenstva, ki bo v rednem delu zagotovo prinesel še zanimiv razplet. Prva v nizu ovir, ki jih izbranci Uroša Rapotca želijo preskočiti, je ekipa Trima. Trebanjci trenutno zasedajo sedmo mesto, imajo dve točki manj od primorskega prvoligaša. Rumeno-modri so letos s Trebanjci spisali posebno zgodbo, saj je prav prvi medsebojni obračun v Kopru - ekipi sta se razšli z neodločenim rezultatom (23:23) - odnesel trenerja Petra Mičovića. Čeprav so takrat Koprčani v zadnjo tretjino tekme vstopili s prednostjo sedmih golov (18:11), so v nadaljevanju povsem popustili in na domačem parketu izgubili zelo pomembno točko. Tudi zato bodo točke na drevišnjem obračunu štele dvojno. “Tekma je za nas zelo pomembna, saj si želimo uvrstitve v ligo za prvaka. Zmaga bi nas zasidrala na mestih, ki vodijo med najboljših šest ekip. Poleg tega pa je tekma pomembna tudi po psihološki strani, saj se je po daljšem premoru najbolje vrniti z zmago,” je pred tekmo poudaril 28-letni srednji zunanji igralec Kopra Žiga Smolnik. Motor igre, ki je v letošnji sezoni po poškodbi zdaj že nekdanjega člana RD Koper Aleksa Vlaha (preselil se je k Zagrebu) prevzel vajeti organizacije napadov, se zaveda, da ima Trimo svoja orožja: “Trebnje je ekipa, ki igra potrpežljivo in ne dela veliko tehničnih napak. Predvsem zato ne dopušča lahkih zadetkov. Igri Trima daje ton sodelovanje s krožnimi napadalci, najbolj pa so nevarni v igri mož na moža. Ker igra hiter rokomet, bo naša naloga, da v napadu odigramo disciplinirano in se hkrati hitro vračamo v obrambo.”

Rumeno-modri so med zimskim premorom doživeli precej sprememb. V minulih tednih sta odjeknili novici, da se Aleks Vlah in Nino Grzentič poslavljata od koprskega dresa. Medtem ko se bo slednji poleti preselil na Slovaško k Tatranu iz Prešova, je Vlah že nekaj časa v Zagrebu. So pa Primorci nekaj ran zacelili v pokalu Slovenije, kjer so se z zanesljivo zmago nad Šmartnim (38:28) prebili med najboljših osem.

Koper h Gorenju

Včeraj so izžrebali četrtfinalne pare pokalnega tekmovanja. Predvidoma 13. marca se bodo pomerili - Trimo Trebnje : Celje Pivovarna Laško, Sviš Ivančna Gorica : Riko Ribnica, Gorenje Velenje : Koper in Grosuplje : Krka Novo mesto.


Najbolj brano